Stimulerend signaleren

Talenten worden zichtbaar als ze gestimuleerd worden.

Stimulerend signaleren is een integrale aanpak om zicht te krijgen op een leerling en zijn onderwijsbehoeften. De leerling zelf staat centraal en wordt aangesproken op zijn autonomie via rijke leerzame activiteiten die aansluiten bij zijn competenties. In een cyclisch proces van voortdurende verkenning kunnen zodoende talenten zichtbaar worden.

Meer informatie Minder informatie
VolgendOntvolgen

Redactie

Executieve vaardigheden in het vo

Voor de scholen die het versneld en verrijkt vwo aanbieden heeft SLO kleedjes ontwikkeld voor de bewustwording van de executieve functies en voor het verder ontwikkelen van executieve vaardigheden vanuit de leerling. Deze kleedjes zijn nu beschikbaar gemaakt voor alle scholen. Afhankelijk van het doel kan je als docent de verschillende kleedjes inzetten, zie bijlagen.

Op de foto is een voorbeeld te zien van hoe het kleedje gebruikt kan worden. Ga naar de themapagina van SLO over het werken aan executieve vaardigheden voor een overzicht van de leeractiviteiten en materialen. Bij de gerelateerde items vind je ook de video over het werken met de ontwikkelde materialen!

Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met een analyseinstrument voor executieve vaardigheden.