Blog van de website Passend onderwijs n.a.v. een interview met Desirée Houkema (SLO) over het belang van kennis en laagdrempelig beschikbare expertise op het gebied van (hoog)begaafdheid op alle scholen.
Hoe diep ga jij als het gaat om natuur, wetenschap en techniek (NWT) bij jou op school? Laat je leerlingen hun vragen onderzoeken, zie je daar geen kans toe of is het moeilijk te organiseren?
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol
Lui en slechte werkhouding: opvallend veel (hoog)begaafde leerlingen in groep 6, 7 en 8 zijn dit. Maar klopt dit wel? Wat signaleer je? Lees verder in deze blog van Sonja Morbé
Blog over de ontwikkelingen binnen project BOKS, een nieuwe innovatieve tool voor het basisonderwijs om talent te stimuleren en diversiteit in de klas te omarmen.
Veel hoog getalenteerde leerlingen hebben moeite met het maken van huiswerk. Docent en leerlingen trekken aan het kortste eind als er niets verandert.
Kunnen we huiswerk inzetten als een vorm van talentontwikkeling?
Hoe een leerkracht ruimte maakt voor een leeromgeving waarin kinderen zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid wordt gegeven.
Over een leerling uit groep zeven die onderpresteert en over Acadin.
Hoe Max werkt aan zijn leeractiviteit in Acadin: betrokkenheid. uitdaging, verrijking, creatieve en analytische denkvaardigheden oftewel leerflow.
“Ieder kind het beste uit zichzelf laten halen. Dat is de kern van het onderwijs. Helaas slagen we daar in Nederland maar ten dele in.” Ware woorden van de staatssecretaris van Onderwijs in zijn opiniestuk ‘Onderwijs moet grote talenten meer uitdagen’ in