Inloggen?

Inloggen Help

Leermaterialen

Hieronder vindt u een overzicht van dit type bijdrage. U kunt bij de weergave de volgorde van sorteren aanpassen, of gerichter zoeken door te filteren in het zoekmenu in de rechterkolom.

  BreinPlein!

  Bouw- en speelmateriaal, puzzels, denk- en concentratiespellen voor leerlingen op de basisschool. BreinPlein! richt zich op de ontwikkeling van ruimtelijk denken en redeneren, bouwen & handelen, en probleemoplossen.

  4348
  Geplaatst door Astrid Timmermans

  Expeditie Moendoes

  Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappe

  4220
  Geplaatst door Astrid Timmermans

  "ik RET het zelf!"

  Ik RET het zelf bord.pdf
  WerkboekjeVoorbeeld.pdf

  Het “ik RET het zelf!” werkboek en bord is speciaal voor kinderen die graag willen leren hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met lastige of vervelende situaties en gebeurtenissen.

  8690
  Geplaatst door Irene Dekker

  52 Opvoed Toolcards Positive Discipline

  Toolcards info flyer v2.pdf

  52 Positive Discipline Kaarten om je vaardigheden als opvoeder te vergroten, gebaseerd op de effectieve en bemoedigende methode Positive Discipline.

  6603
  Geplaatst door Neda Djavdan-Badcoubei

  Denkspellen in de klas

  Deze 'Handleiding denkspellen inzetten in de klas' laat zien aan welke executieve vaardigheden denkspellen bijdragen en hoe je ze effectief kunt inzetten bij verschillende leerlingen.

  9829
  Geplaatst door Jan Kuipers

  Spectrumbox

  Tools en benodigdheden ondergebracht in één handige verrijdbare box om leerlingen vanuit hun beleving richting te geven op het gebied van persoonsvorming, talentontwikkeling, onderzoekend, ondernemend en coöperatief leren.

  4201
  Geplaatst door (onbekend)

  Regenboog Wereldkist

  Alle benodigdheden ondergebracht in één handige verrijdbare box met digitale leeromgeving om leerlingen vanuit hun beleving richting te geven op het gebied van persoonsvorming, talentontwikkeling, onderzoekend, ondernemend en coöperatief leren.

  3442
  Geplaatst door (onbekend)

  Jonge Speurders: op expeditie met Zoekie

  JongeSpeurders_Handreiking_leerkracht.pdf
  JongeSpeurders_Handreiking_ouder-verzorger.pdf
  JongeSpeurders_Oefen-hulpbladen_leerling.pdf
  JongeSpeurders_Op-expeditie-met-Zoekie_leerling.compressed.pdf
  JongeSpeurders_Poster2_A3.pdf
  JongeSpeurders-Poster1_A3.pdf
  Op weg naar Peak Performance.pdf

  Een leuke methode voor onderzoekend leren, waarin ook gericht aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling .

  18028
  Geplaatst door Marijke Schekkerman

  Link naar hogere orde denkopdrachten

  Voorbeelden van zelf ontwikkelde opdrachten bij een teamcursus, waarin wordt geoefend met Hogere Orde Denkopdrachten bij (kleuter)thema’s en zaakvakken

  12662
  Geplaatst door Jan van Nuland

  Maak een Transportkarretje

  In dit werkblad ontwerp en maak je een transportkarretje. Deze opdracht kan je ook in een groepje doen. Net zoals een echte ontwerper doet, ga je in vijf stappen een transportkarretje ontwerpen en maken. Je leert ook over verschillende...

  2200
  Geplaatst door Redactie SLO
Organisatie: Talent 3XL
Functie: Opleider/trainer
Organisatie: De Begaafden Wijzer
Functie: Thema expert Hoogbegaafdheid & Excellentie, ECHA-specialist hoogbegaafdheid
Organisatie: Praktijk Liberi
Functie: ECHA specialist (hoog)begaafdheid
Organisatie: Cedin
Functie: Opleider/trainer, Specialist begaafdheid, Trajectbegeleider bij implementatieprocessen op scholen, Auteur, opleider
Organisatie: Platform Bèta Techniek
Functie: Coördinator begaafdheid / talentontwikkeling, Beleidsmedewerker, Opleider/trainer, Uitgever, Kwartierkmaker Toptalenten Regio Utrecht West-Gelderland
Functie: Opleider/trainer, Uitgever