Profielfoto van Sabine Sypré

Sabine Sypré

Uitlijning profielfoto

Telefoonnummer: 0032478206987
Straat: Tarbotstraat 23
Postcode: 9000 BE
Provincie: Vlaanderen
Lid sinds: 21-10-2013

Over Sabine

Sabine Sypré is doctor in de psychologie (gezamenlijk doctoraat, beide aan de Universiteit Gent en Leuven).

Haar belangrijkste onderzoeksinteresses gaan uit naar begaafd onderwijs, motivatie en zelfdeterminatie. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in kwesties met betrekking tot onderpresterende hoogbegaafde leerlingen. Sabine is ECHA-specialist in Gifted Education en werkte mee aan de onderzoeksvalorisatie van Project TALENT, een onderzoeksproject over motivatie van hoogbegaafde leerlingen in Vlaanderen.

Sabine studeerde burgerlijke ingenieur-architect aan de UGent en werkte 20 jaar als ingenieur-architect. Omdat haar vier kinderen hoogbegaafd bleken, raakte ze geïnteresseerd in hoogbegaafdheid en voltooide ze in 2015 de opleiding ECHA-Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.
Na het opstarten van haar eigen bedrijf Hoogbloeier in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders en het trainen van leerkrachten in begaafdheidsonderwijs, kreeg ze de kans om in oktober 2018 te starten met een doctoraat in de Psychologie aan de UGent en KU Leuven.

Ze voerde een interventiestudie uit naar de effectiviteit van een programma dat ze ontwikkelde toen ze in haar eigen praktijk werkte met hoogbegaafde onderpresterende adolescenten. Sabines andere onderzoekswerk betreft de effectiviteit van onderwijsstrategieën op de motivatie van hoogbegaafde leerlingen.

Momenteel werkt Sabine terug bij Hoogbloeier als zaakvoerder en verantwoordelijke voor de opleidingen.

Algemene opleiding(en)

  • WO
  • Psychologie (WO)

Scholing op gebied van (hoog)begaafdheid

  • ECHA 'Specialist in Gifted Education' (CBO)
  • Doctoraat binnen project TALENT; domein hoogbegaafdheid binnen psychologie en pedagogische wetenschappen; interventie-onderzoek naar twee tools die ontwikkeld zijn binnen mijn praktijk Hoogbloeier.

Aanvullende relevante specialisatie(s)

Onderpresterende hoogbegaafde jongeren
Bloom

Beroepsmatig geregistreerd bij

Bijdragen van Sabine

Sabine Sypré heeft in totaal 2 items bijgedragen.

Item Type Datum
Leermateriaal 14-09-2021
Reactie 24-07-2018