Antoinette Gerichhausen

Lid sinds: 26-10-2018

Expertise op thema's

Algemene opleiding(en)

  • Romaanse Talen (WO)

Scholing op gebied van (hoog)begaafdheid

  • Specialist van nature, kennis uit ervaring opgedaan, uit onderzoeksmateriaal en invoelend

Aanvullende relevante specialisatie(s)

Andere speciale leermethode geschreven voor de hoogbegaafde basisscholier waarmee hij in blokken van twee jaar leert omgaan met een grote spanningsboog. De didactiek van het eerste blok is gebaseerd op de 'zeven wegen naar een gelukkig leven' van Deepak Chopra. De leerling krijgt de kans zichzelf en de ander te leren zien en te leren kennen en tevens maakt hij kennis met de eerste Spaanse klanken en woorden. De didactiek van de volgende twee leerblokken is gebaseerd op het TASC-model van Belle Wallace en is opgebouwd rondom de leerdoelen in elk hoofdstuk. Het hoogbegaafde kind kan samen met alle anderen in de groep Spaans leren. Ze worden bewust gemaakt van het leerproces. Het helpt hen het geheel te overzien, samen te werken en inzicht te krijgen in dat proces.

Kortom, ze leren elkaar te respecteren, de verschillen te waarderen, ze leren elkaar te stimuleren in het leren en inzicht te krijgen in hun eigen leerproces. "Ze leren daadwerkelijk zelfverantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen leren", aldus een coach/begeleider van een groep van Vostok Purmerend. De leerkracht is de coach /begeleider op het leerproces. Het is geen vereiste dat de leerkracht Spaans beheerst.

Tip: Leg in elk lokaal een deel van de leermethode en laat de leerlingen zelf kiezen om een extra uitdaging op te pakken als ze er behoefte aan hebben. Geef ze de tijd en de ruimte om deze reis te beginnen en om hem af te ronden.

Verbonden aan een instantie

Beroepsmatig geregistreerd bij

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties