Binnen thema: Begaafdheid

Bijzondere leerlingen, opmerkelijke reacties..

Mogen bijzondere leerlingen hun eigen ontwikkeling volgen? Opmerkelijke reacties in de media bij bijzondere schoolprestaties.
(onbekend)

Op alle scholen expertise over (hoog)begaafdheid

Blog van de website Passend onderwijs n.a.v. een interview met Desirée Houkema (SLO) over het belang van kennis en laagdrempelig beschikbare expertise op het gebied van (hoog)begaafdheid op alle scholen.
Redactie SLO

6 tips voor meer gemotiveerde begaafde kinderen

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar motivatie bij leerlingen van alle leeftijden. Daaruit komt een aantal manieren waarop je leerlingen in een goede flow kunt krijgen. Hieronder 6 tips, die iedere goede leerkracht eigenlijk wel weet, maar missc

Het gat tussen naar school willen en niet durven

Waarom het voor zeer getalenteerde drop-outs onoverbrugbaar kan lijken om de weg naar school terug te vinden... Een blog van Albert Kaput (Slim Begeleiden).
(onbekend)

Plannen vanuit ruimte

Veel hoog getalenteerde leerlingen hebben moeite met het maken van huiswerk. Docent en leerlingen trekken aan het kortste eind als er niets verandert. Kunnen we huiswerk inzetten als een vorm van talentontwikkeling?
(onbekend)

De atlasdrager

Over een leerling uit groep zeven die onderpresteert en over Acadin.

Kleuter en alles willen weten over het heelal.

Een school in Uithoorn wordt voor een grote uitdaging gesteld om passend onderwijs aan te bieden aan een hoogbegaafd kind - Blog van talentindeklas.nl
Teade Walma

Méér dan superslim, deel 1: de binnenwereld

Wat maakt een hoogbegaafd kind nou zo anders dan gemiddeld? Blog over de binnenwereld van de hoogbegaafde vanuit het Delphi model.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties