Document

Onderzoek naar de 20% beste leerlingen in PO

Details

Map: Hoofdmap / Need to Know - PO
Geplaatst op: 29 november 2013 - 11:21
Aantal keer bekeken: 219
Profielfoto van Anita Wuestman
29 november 2013 | 1 minuut lezen
Dit document is vrij

Dit document is vrij voor gebruik voor de leden van deze werkgroep en kan momenteel worden gedownload en/of bewerkt.

Omschrijving


 

Veel scholen en betrokkenen willen scherp krijgen over welke leerlingen het gaat wanneer we spreken van de 20% beste leerlingen. Wie zijn deze 20% leerlingen, hoe ziet de schoolloopbaan van deze leerlingen eruit en waar in het onderwijs bevinden deze leerlingen zich over het algemeen?

Om deze vraag – wie zijn de excellente leerlingen?- te beantwoorden heeft School aan Zet een onderzoek uitgezet. Dit onderzoek gaat in op verschillende kenmerken van excellente leerlingen, de ontwikkeling die deze excellente leerlingen doormaken en waar deze leerlingen zich binnen het onderwijs bevinden.

Dit onderzoek bestaat uit drie delen: deel 1 richt zich op de best presterende leerlingen in het primair onderwijs (deel 1a) en hoe deze groep zich ontwikkelt in het voortgezet onderwijs (deel 1b). Deel 2 focust op de 20% best presterende leerlingen in het vwo. Deel 3 geeft inzicht in een pilot waarin excellente leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn gevolgd in het hoger onderwijs. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Dialogic.