Talentnetwerk Utrecht & West-Gelderland

Profielfoto van Floor Raeijmaekers

Vacature bij Het TalentenLab!

Het TalentenLab in Breda is op zoek naar een jongerencoach, gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.

Ervaring met onderpresteren en groeimindset is een grote pré. Wij zoeken iemand die zelfstandig en zelfverantwoordelijk kan werken.

Je werkt op ZZP-basis en je uren zijn afhankelijk van het aantal cliënten dat zich aanmeldt. We verwachten je voor 1 à 2 dagen per week in te kunnen zetten.

Wij bieden je een inspirerende werkplek en de gezelligheid van een klein, ervaren team. Meer weten over Het Talentenlab? Kijk op www.hettalentenlab.nl of op onze accounts op Facebook en Instagram.

Interesse? Mail dan voor 24 september 2021 naar floor@hettalentenlab.nl.

Profielfoto van Nora Steenbergen-Penterman

Graag jullie deelname aan ons onderzoek over zelfregulering in het po!

Voor leerlingen is het belangrijk een eigen pad uit te stippelen. Een goede zelfregulering helpt daarbij. In de afgelopen periode is daar in het onderwijs op een andere manier aan gewerkt.  Daarom doen wij onderzoek naar zelfregulering bij afstandsonderwijs en contactonderwijs in het basisonderwijs.

Doe je mee?

Om dit in kaart te brengen zijn wij op zoek naar basisschoolleerkrachten, plusgroepbegeleiders, begeleiders van voltijds hb-groepen en begaafdheidsspecialisten die groepen leerlingen begeleiden in de po-leeftijd, die bereid zijn om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst vergt ongeveer 15 minuten en kan worden ingevuld tot en met woensdag 3 juni 2020.

Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Radboud Universiteit van Nijmegen onder begeleiding van Dr. Helena (Heleen) Pennings en het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling van SLO onder begeleiding van Nora Steenbergen-Penterman.

Alvast dank namens Floor Manders en het team van het Informatiepunt.

>> rechtstreeks naar de vragenlijst

Profielfoto van Nora Steenbergen-Penterman

Voor iedereen die mij dat gevraagd heeft. Er zijn weer nieuwe waaiers en kaartensets die horen bij de Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling. Voor iedereen die aanwezig is bij de expertmeeting van talentnetwerk Brabant & Limburg op 30 januari 2019 in Geleen zal ik een setje meenemen. Alvast fijne feestdagen en dat 2019 veel gezondheid en positieve energie moge brengen!

Profielfoto van Colette van Triest

Stichting Proo is op zoek naar een groepsleerkracht voor de hoogbegaafdenklas in Epe.

Ben jij leergierig, procesgericht, flexibel, zelfstandig en een teamspeler met passie voor hoogbegaafde kinderen. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Profielfoto van Marijke Schekkerman

Start 13 mei 2018 in Amersfoort/Weesp: nieuwe ronde van de cursus Talentontwikkeling: Begaafd in het Onderwijs, kleine groep enthousiaste leerkrachten en RT en IB-er's: nog een enkele plek !! 

Profielfoto van Arwen Kronemeijer

Op 23 maart in Utrecht: thuiszittersoverleg deel 2:

Afgelopen jaar had ik een hoogbegaafde thuiszitter van 7 jaar in begeleiding en tot mijn grote verbazing was de dichtstbijzijnde opvang in Nijmegen (vanuit Utrecht).

Ik vind dat dit anders moet, ik heb het vermoeden dat er meer behoefte is in de regio.

Ik ben bezig met het opbouwen van een netwerk in de regio en zie dat er ook hier in de regio een socio-therapeutische opvang/ playground nodig is.
Hiervoor zijn we met een groepje talentbegeleiders en actieve ouders van dropouts bij elkaar gekomen om te kijken wat er al in de regio is en wat we zouden willen voor deze doelgroep.

Op vrijdag 23 maart komen we weer bij elkaar in Utrecht. Hier zullen we bespreken wat er al gaande is in de regio, wat we zelf willen en wat nu de vervolgstappen zijn om daadwerkelijk iets op te zetten.
 

Graag zou in contact komen om af te stemmen welke initiatieven jullie willen ontplooien op het gebied van hoogbegaafde (bijna)thuiszitters in de regio Utrecht. Aansluiten bij dit overleg is misschien een goede optie!

neem contact op met: Arwen Kronemeijer: info@sterkbegaafd.nl

 • Ken je ook het initiatief van Albert Kaput en Desiree Houkema over de samenwerking rondom de opvang voor creatief begaafde kinderen en jongeren ??En heb je ook contact met het samenwerkingsverband Passend Onderwijs ( meerdere waarschijnlijk)?? Ook zij zijn vaak betrokken bij thuis zitters of bijna thuiszitters. Zoek naar structuren die er al zijn om aansluiting ( en financiering??) te vinden.
  Super initiatief !!

 • Albert Kaput en Desiree Houkema schuiven aan bij dit overleg!
  Dank voor je reactie Marijke!

Profielfoto van Monique Schaminée

Een Basisschool in het midden van Nederland zoekt naar iemand die een workshop wil doen. Hun tekst:

We zijn specifiek op zoek naar iemand die ons in 3 uur tijd iets kan vertellen over het signaleren van hoogbegaafde leerlingen van groep 1 t/m groep 8. Wat zijn die signalen die we niet mogen missen? Hoe herken je een hoogbegaafd kind in de groep die misschien niet opvalt door onderpresteren oid? Welke signalen kunnen we wellicht meteen bij binnenkomst in groep 1 al zien? 

We zijn al bezig met het invoeren van de DHH schoolbreed en we werken ook al met het analyseren van een menstekening in groep 1. 

 • Dit lijkt me heel leuk om te doen.

 • Profielfoto van Katinka Thomasse
  (onbekend)

  Game: 'de meester de baas' inzetten?

Profielfoto van Lisette ter Heerdt

Graag brengen we onze volgende filmavond onder jullie aandacht.

Op maandag 11 september 2017, locatie De Eigen Zaak in Arnhem, vertoont Het Huis van Marco Polo een tweede film over het omgaan met hoogbegaafde kinderen. De avond begint om 20.00 uur en we stoppen om 22.00 uur. De Amerikaanse pedagoog John Hunter is onderwijzer aan een school voor HB kinderen, en ontwikkelde een complex spel voor zijn klassen dat de kinderen uitdaagt om op zoveel mogelijk niveaus actief te worden en te zijn: the World Peace Game. Hunter geeft de kinderen complexe opdrachten aangaande het oplossen van reële wereldproblemen als oorlog, geologische bronnen, machtsbalansen, milieuvervuiling, bewapening etc. Hij vertelt vol enthousiasme over de verworvenheden van deze 9-10 jaar oude kinderen en laat zien dat voor deze hb-kinderen geen opdracht te moeilijk is. Zij ontwikkelen 21-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, creatief denken, probleemoplossend denken, sociale- en culturele vaardigheden, empathisch bewustzijn en bewustzijn van niveaus van sociale interactie. De film geeft een verbluffend inzicht in het vermogen van deze kinderen en het vermogen van John Hunter als procesbegeleider. Een absolute aanrader voor iedereen die met hb-kinderen werkt!
Na de film voeren we een gesprek over onze ervaringen. Ook gaan we kijken naar wat je mee kunt nemen naar je eigen onderwijs-(begeleidings) praktijk.
  Graag van tevoren even aanmelden via de mail; huisvanmarcopolo@gmail.com   Toegang: €15,-, vooraf te voldoen op IBAN NL96RABO0171686969 tnv Ter Heerdt Coaching en Advies. Met de betaling is de reservering definitief. Op verzoek kun je een nota toegestuurd krijgen.

Om een indruk te krijgen een TED talk van John Hunter over de "World Peace Game'. https://www.youtube.com/watch?v=0_UTgoPUTLQ
  We zien je graag maandagavond!   Hartelijke groet,   Jan Goorissen en Lisette ter Heerdt  

Profielfoto van Marjolein Kraal

Da Vinci Eemland is op zoek naar een nieuwe collega met passie voor hoogbegaafde kinderen. Heb je interesse, klik dan op http://meerkring.nl/userfiles/files/vactures/2017%20DaVinci%20juni.pdf

Profielfoto van Maaike Korte

Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek voor de ECHA. Door middel van dit onderzoek probeer ik te achterhalen op welke wijze HB+ASS leerlingen begeleid worden op verschillende typen scholen. Op dit moment zoek ik nog een SBO, SO en voltijd HB school.

Via dit netwerk hoop ik in contact te komen met mensen, die mij verder kunnen helpen.

Bij voorbaat heel erg bedankt!

 • Beste Adrienne, dank je wel voor je suggestie! Wat een prachtige organisatie. Daar kan ik zeker iets van leren. Voor mijn afstudeeronderzoek is het helaas wat minder passend, omdat dit juist inzoomt op wat er op de scholen gebeurd (Om het verschil tussen verschillende typen scholen in kaart te brengen). Maar ik waardeer je actie. Dank!