Nieuwsoverzicht

Alle Scholen Verzamelen!

Op 12 juni organiseren de Wetenschapsknooppunten een landelijk onderzoek naar buitenspelen. Bovenbouwleerlingen uit het hele land kunnen voor een dag universitair onderzoeker zijn, en oefenen met onderzoekend leren. Doe mee met je klas!

Inspiratiebijeenkomst 'Subsidieregeling begaafde leerlingen in het po en vo'

Laat je ook informeren en inspireren om de kansen te benutten die de subsidieregeling voor begaafde leerlingen biedt. Meld je aan voor een inspiratiebijeenkomst! O.a. op 12 febr. in Amsterdam, 20 febr. in Zutphen of 5 maart in Nijkerk.

ontwikkelplek voor dropouts Po in Utrecht

Weerwil is een ontwikkelplek waar kinderen komen met een IQ op (hoog)begaafd niveau. Het betreft leerlingen die (deels) niet meer naar school gaan in het basisonderwijs, richtleeftijd 4 – 12 jaar. Dit is de groep kinderen waarbij de school aangeeft

Hoe brengen we de brede talentontwikkeling optimaal in beeld?

Vanuit mijn rol als leerkracht en kwartiermaker van het Regionale Talentnetwerk (Regio Utrecht en West Gelderland ) constateerde ik dat er binnen het basisonderwijs een groeiende behoefte om de brede talentontwikkeling in beeld te brengen.

zzp-er gezocht voor verrijkingsgroep in Bilthoven

Door vertrek van de vorige leerkracht zoekt de Montessorischool te Bilthoven een ZZP er die de verrijkingsgroep gedurende dit schooljaar voor ongeveer een dag per week kan begeleiden. Meer informatie: Natascha van den Hurk...

Inspirerende leerkrachten gezocht voor 2 nieuwe HB-groepen

CBS de Regenboog in Kortenhoef wil haar voltijds HB-onderwijs uit gaan breiden met 2 nieuwe groepen. Daarvoor zijn ze op zoek naar een inspirerende leerkracht voor groep 3/4 en een leerkracht voor de midden/bovenbouw (5/6 of 7/8); iemand die...

Groeidenken en portfolio

Wil je meedenken over de rol van een portfolio bij het bevorderen van groeidenken bij je leerlingen? Kom dan naar de workshop op 24 januari 2018 in Rosmalen met als titel: "Groei-denken en een portfolio: illusie of werkelijkheid?". In het kader...

Winterschool 2018 – Breng onderzoekend leren de klas in!

Kom je ook op woensdag 31 januari 2018 naar de Winterschool? De Winterschool is een leuke en leerzame professionaliseringsdag op het gebied van wetenschap en onderzoekend leren.

Nieuw: Toolkit KleuterLab - Onderzoekend Leren en Spelenderwijs verrijken met kleuters

Spiksplinternieuw: de toolkit van KleuterLab. 50 Onderzoekskaarten waarmee leerkrachten hun vaardigheden kunnen verstevigen in het stellen van diepere denkvragen en het begeleiden van onderzoek bij kleuters. Spelenderwijs!

Landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Het is feest! Voor de 10de maal organiseert Biologie Plus dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie voor het basisonderwijs. De NWT-conferentie is dit jaar getiteld Duik in het Diepe en vindt plaats in Egmond aan Zee.
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol
561
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties