Binnen onderwijs: Havo/vwo

Publicaties

Hieronder vindt u een overzicht van dit type bijdrage. U kunt bij de weergave de volgorde van sorteren aanpassen, of gerichter zoeken door te filteren in het zoekmenu in de rechterkolom.

Sorteer op:

Talent in Ontwikkeling

Artikel over het belang van gesprekken met leerlingen over hun eigen proces van talentontwikkeling. Verschenen in een special over 'begaafdheid' van ZorgPrimair (nr. 4, 2013).

Ik voel me niet zo lekker

Onderzoek door het onderzoekscentrum Brein en leren (VU - prof. Jelle Jolles). I.v.m. aansluiting po-vo ook interessant voor leraren in het po.

Cultuur centraal

Eerste ontwikkelingen rondom cultuurprofielscholen.
Redactie SLO
1918

Twice Exceptional

Brochure in het Engels, met uitleg over 'Twice Exceptionals - Smart Kids With Learning Differences'

Kanskaarten voor kunst

SLO-publicatie met als doel om leerlingen in het havo/vwo hun eigen kunstzinnige mogelijkheden te laten verkennen en te versterken.

Oog voor talent

Deze publicatie van CPS gaat uit van drie stappen van talentontwikkeling: talent ontdekken, talent ontwikkelen, en talent gebruiken.

Maatwerk Voor Latente Talenten?

Rapportage van een onderzoek door het Kohnstamm Instituut met als doel om verschillende aspecten te inventariseren om de talenten van alle leerlingen tot hun recht te laten komen.

Ik heb ook wat te vertellen!

Boek om te leren hoe te communiceren met pubers en adolescenten en hun leefwereld te begrijpen.
2 MB

Competent doorstromen

De vraagstelling van het project was: In hoeverre willen en kunnen VO-scholen het competentiegerichte onderwijs ontwikkelen en implementeren met oog op de aansluiting tussen de bovenbouw van h/v en het HO? De evaluatie van het project richt...
Redactie SLO
2599

Handboek Projectonderwijs

Handboek voor het opzetten of verstevigen van projectonderwijs op de eigen school met hulpmiddelen en bronnen, die ondersteuning kunnen bieden bij het zoeken naar antwoorden op relevante vragen.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties