Binnen thema: Dubbel bijzonder

Publicaties

Hieronder vindt u een overzicht van dit type bijdrage. U kunt bij de weergave de volgorde van sorteren aanpassen, of gerichter zoeken door te filteren in het zoekmenu in de rechterkolom.

Sorteer op:

Hoogsensitiviteit professioneel gezien

DIt boek voor hulpverleners in de GGZ, coaches en zorcoördinatoren biedt een theoretische basis die nodig is om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is, hoe het te herkennen is en hoe het van invloed is op cliënten.

Living with intensity

Dit boek draagt bij aan meer inzicht in het sociale en emotionele domein van begaafdheid en biedt een gedetailleerd en inzichtelijk perspectief op intensiteit door de levensloop.

Help mijn kind luistert niet - gratis E-boek

'Help mijn kind luister niet' - Opvoeden in 5 stappen. Een praktische introductie voor ouders, opvoeders, leerkrachten, opa’s, oma’s en iedereen die met kinderen werkt van de succesvolle Positive Discipline methode.

Remi en de geest van La Ferme

'Remi en de geest van La Ferme' is een spannend en komisch boek met hoogbegaafde hoofdpersonen in herkenbare situaties.

Hulpwaaier Hoogbegaafdheid

Naslagwerk op school, in de begeleiding en thuis.

Ik voel me niet zo lekker

Onderzoek door het onderzoekscentrum Brein en leren (VU - prof. Jelle Jolles). I.v.m. aansluiting po-vo ook interessant voor leraren in het po.
609 KB

Day a Week School

Wetenschappelijk artikel over het onderzoek naar de effecten van het Day a Week School onderwijs dat is uitgevoerd door de UvA.

Je kunt het! / Ik kan het!

Werkboek 'Ik kan het!' waarin kinderen leren over (het ontstaan van) faalangst, anders leren denken en ontspanning en boek 'Je kunt het!' voor de volwassenen rond het hoogbegaafde kind.

Begaafde Onderpresteerders

Knapzakjes zijn kleine handzame praktijkgidsen over onderwijs aan begaafde leerlingen.

Luister en zie mij

Luister en zie mij geeft leerkrachten en intern begeleiders een helder stappenplan voor het voeren van een diagnostisch gesprek.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties