Nieuws

Sorteer op:

De registratie voor de ECHA2022 van 31 aug t/m 3 sept 2022 is geopend!

Je wordt van harte uitgenodigd om een voorstel voor een inhoudelijke bijdrage in te dienen en/of om deel te nemen aan de 18th Conference of the European Council for High Ability van 31 augustus t/m 3 september 2022 in Den Haag.
Redactie SLO
384

ECHA2022 van 31 augustus tot en met 3 september in Nederland!

Van 31 augustus t/m 3 september 2022 vindt de 2-jaarlijkse internationale ECHA2022 conferentie plaats bij het World Forum in Den Haag.
Redactie SLO
154

Call for Abstracts ECHA2022

In 2022 vindt de internationale conferentie over (hoog)begaafdheid in Nederland plaats. Als je vanuit de wetenschap of vanuit de praktijk hieraan een bijdrage wil leveren bekijk dan de volgende Call for abstracts.
Redactie SLO
78

Platform talentstimuleren blijft tot 31 maart 2022 bij SLO

OCW heeft de tender voor het “nieuwe” kenniscentrum (hoog)begaafdheid uitgezet! Nieuw tussen aanhalingstekens, want het gaat om een partij met expertise: veel kennis, vaardigheden en jarenlange ervaring met (hoog)begaafde kinderen.
Redactie SLO
353

Let op: Het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling van SLO stopt 31-12-2021

Met veel plezier hebben medewerkers van SLO de afgelopen 22 jaar het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling vormgegeven. Diverse diensten van het Informatiepunt passen niet meer binnen de wettelijke taken van SLO en vandaar dat het stopt.
Redactie SLO
335

8 oktober ‘Ruimte voor Talent’ tijdens de Nationale Onderwijsweek

In de week van 4 tot en met 8 oktober vindt De Nationale Onderwijsweek (NOW) plaats. Dit jaar is het thema 'Samen voor de toekomst' en is Amersfoort de Nationale Onderwijsstad. Ook online kun je aan delen van het programma deelnemen!
Redactie SLO
90

Doe je mee aan het het SPRANKEL-project over wat jou als leraar motiveert?

Wat motiveert jou in je werk, inspireert je en laat als leraar je ogen sprankelen? Zijn er hierbij overeenkomsten en verschillen tussen leraren die betrokken zijn bij hoogbegaafde leerlingen en leraren die niet werken met hoogbegaafde leerlingen?
Redactie SLO
310

Uitspraak College voor Rechten van de Mens over hoogbegaafdheid.

Op 2 juli 2021 oordeelde het College voor Rechten van de mens: Hoogbegaafdheid is geen handicap in de zin van de WGGH/CZ, maar tref wel de nodige maatregelen om het recht op passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen te borgen.
Redactie SLO
255

Nieuwe materialen algemene vaardigheden staan online!

Het informatiepunt biedt nieuwe materialen rond algemene vaardigeden. De overzichtsposters met vaardigheden kunnen worden gezien als een vernieuwde compacte versie van de Poster ‘Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling’.
Redactie SLO
1078

Handreiking overgangsjaar versnelde leerlingen nu online!

Voor elke school die nadenkt over of heeft besloten tot het opzetten van een overgangsjaar voor versnelde leerlingen bieden we deze handreiking als hulpmiddel.
Redactie SLO
432
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties