Nieuws

Sorteer op:

Platform talentstimuleren blijft tot 31 maart 2022 bij SLO

OCW heeft de tender voor het “nieuwe” kenniscentrum (hoog)begaafdheid uitgezet! Nieuw tussen aanhalingstekens, want het gaat om een partij met expertise: veel kennis, vaardigheden en jarenlange ervaring met (hoog)begaafde kinderen.
Redactie SLO
49

Let op: Het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling van SLO stopt 31-12-2021

Met veel plezier hebben medewerkers van SLO de afgelopen 22 jaar het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling vormgegeven. Diverse diensten van het Informatiepunt passen niet meer binnen de wettelijke taken van SLO en vandaar dat het stopt.
Redactie SLO
301

8 oktober ‘Ruimte voor Talent’ tijdens de Nationale Onderwijsweek

In de week van 4 tot en met 8 oktober vindt De Nationale Onderwijsweek (NOW) plaats. Dit jaar is het thema 'Samen voor de toekomst' en is Amersfoort de Nationale Onderwijsstad. Ook online kun je aan delen van het programma deelnemen!
Redactie SLO
75

Doe je mee aan het het SPRANKEL-project over wat jou als leraar motiveert?

Wat motiveert jou in je werk, inspireert je en laat als leraar je ogen sprankelen? Zijn er hierbij overeenkomsten en verschillen tussen leraren die betrokken zijn bij hoogbegaafde leerlingen en leraren die niet werken met hoogbegaafde leerlingen?
Redactie SLO
288

Uitspraak College voor Rechten van de Mens over hoogbegaafdheid.

Op 2 juli 2021 oordeelde het College voor Rechten van de mens: Hoogbegaafdheid is geen handicap in de zin van de WGGH/CZ, maar tref wel de nodige maatregelen om het recht op passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen te borgen.
Redactie SLO
227

Nieuwe materialen algemene vaardigheden staan online!

Het informatiepunt biedt nieuwe materialen rond algemene vaardigeden. De overzichtsposters met vaardigheden kunnen worden gezien als een vernieuwde compacte versie van de Poster ‘Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling’.
Redactie SLO
1007

Handreiking overgangsjaar versnelde leerlingen nu online!

Voor elke school die nadenkt over of heeft besloten tot het opzetten van een overgangsjaar voor versnelde leerlingen bieden we deze handreiking als hulpmiddel.
Redactie SLO
389

Aangepaste versie e-learning module Denkprofielen nu online!

Met deze interactieve module ontdekken leerlingen zelf wat hun eigen denkprofiel is!
Redactie SLO
618

‘Samen elk talent versterken’ is het thema van het online NTCN symposium op 2 april 2021

Het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN) organiseert samen met de Radboud Universiteit een volledig online landelijk symposium op vrijdagmiddag 2 april.
Redactie SLO
711

Diverse internationale online conferenties over begaafdheid in 2021

Ervaringen en ideeën uitwisselen en jezelf verder professionaliseren op het gebied van begaafdheid kan dit jaar ook via diverse internationale online conferenties.
Redactie SLO
289
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties