Over ons

Onze missie

Als Landelijk Expertisecentrum Begaafdheid, Creativiteit & Talentontwikkeling draagt het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN) bij aan het stimuleren van talenten en creativiteit bij kinderen, jongeren en volwassenen. Dit doen wij door te verbinden, faciliteren en inspireren.

 

Verbinden Faciliteren Inspireren
NTCN verbindt praktijk, beleid en wetenschap en werkt nauw samen met (inter)nationale partners die zich ook inzetten om talentontwikkeling en creativiteit te stimuleren. NTCN faciliteert met haar activiteiten netwerkvorming tussen professionals en stimuleert dat organisaties elkaar kunnen versterken op gedeelde doelstellingen. NTCN deelt kennis en inspirerende praktijkvoorbeelden en ontwikkelt praktische hulpmiddelen die zijn geïnspireerd door inzichten vanuit wetenschap en praktijk.


» Meer informatie over het National Talent Centre of the Netherlands

Nieuw Landelijk Kenniscentrum

Vanaf 1 september 2021 wordt TalentStimuleren.nl uitgevoerd door NTCN, als onderdeel van de activiteiten die zij als nieuw Landelijk Kenniscentrum op het gebied van begaafdheid uitvoert in opdracht van het Ministerie van OCW.

» Lees meer over de speerpunten waar het Kenniscentrum zich de komende jaren op zal richten


Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Dit landelijke kennis- en community platform over begaafdheid, creativiteit en talentontwikkeling wordt beheerd door het National Talent Centre of the Netherlands en is sinds 1 september 2022 overgenomen van SLO, die vanuit het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling eind januari 2013 de eerste versie lanceerde. De informatie op deze website wordt voortdurend aangevuld en geactualiseerd. Je kunt hiervan automatisch op de hoogte blijven door je te registreren op deze website. Je kunt dan - na de bevestiging van je registratie - zelf in je profiel aangeven welke thema's je interesse hebben en op welke wijze je hiervan notificaties wilt ontvangen. Zo blijf je altijd op de hoogte!

» Hoe kan ik mij registreren op deze website?


Meer informatie over dit platform

Thema's | Werkgroepen | Professionals | Organisaties


Algemeen

TalentStimuleren.nl is een platform van NTCN       Adres: Toernooiveld 100, 6525 EC Nijmegen     
T: - E: talentstimuleren@nationaltalentcentre.nl
KVK-nummer: 78279267 BTW-nummer: NL.8613.29.156.B01