Leermateriaal

PetitPlus-kleuters

Profielfoto van Inez van Roosmalen
8 december 2014 | 1 minuut lezen

Het lesmateriaal PetitPlus-Kleuters bestaat uit opdrachtkaarten waarmee kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong zowel zelfstandig als in een kleine groep aan de slag kunnen. De lessen zijn kant en klaar en kunnen zonder voorbereiding door de leerkracht ingezet worden.

Deze opdrachtkaarten bevatten opdrachten die de leerlingen na instructie zelfstandig kunnen uitvoeren, met materialen die doorgaans al aanwezig zijn in de kleuterklas. Er hoeft hierdoor naast de map met opdrachten geen materiaal aangeschaft te worden. Bij elke opdracht is er differentiatie op drie niveaus aangebracht, zodat het zowel voor jonge kleuters, oudste kleuters, meerbegaafde en hoogbegaafde kleuters inzetbaar is.

De opdrachten sluiten aan bij de specifieke manier van denken (creatief, abstract, analytisch, associatief,  probleemoplossend) en de onderwijsbehoeften (topdown, cognitief uitdagend, hoog abstractieniveau, hoge mate van complexiteit) van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Uitgangspunt is hierbij dat kleuters handelend, spelend en ontdekkend leren. In de PetitPlus-methode zal je dan ook geen werkbladen aantreffen.

De opdrachtkaarten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

-          Bouw en constructie
-          Patronen en figuren
-          Logisch denken
-          Expressie
-          Taal en communicatie

2 documenten toegevoegd