Versnellen

In het kader van een call for proposals van School aan Zet is in 2014 een versnellingswijzer voor meer- en hoogbegaafde kinderen in het primair onderwijs ingericht, op basis van reeds bestaande instrumenten, door BCO Onderwijs Venlo en De IJsselgroep Zwolle.

Het eerste doel is de discussie over versnellen aan te wakkeren in Nederland. Ons standpunt is dat er nog te weinig met versnellen gedaan wordt. Slechts 0,5% van de kinderen versnelt. Daarentegen doubleert 5% van de kinderen in het PO. In de vorm van een blog kunnen we de discussies vorm geven. Activiteiten die we bv. met het CBO Nijmegen organiseren plaatsen we op de agenda. We willen dan ook op deze plek publicaties verzamelen.

Op de tweede plaats willen we door middel van deze werkgroep het instrument (de versnellingswijzer) onder de aandacht van de leden van www.talentstimuleren.nl brengen en vragen om feedback.
We krijgen op dit moment al de nodige reacties op het instrument.
Op basis van de feedback van de deelnemers van dit SLO-platform willen we de versnellingswijzer verbeteren en aanpassen. BCO en de IJsselgroep hebben de intentie er een volledig digitale versie van te maken. Er is al een geautomatiseerde versie als webformulier. Deze versie wordt gehost bij de IJsselgroep.

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties