Hoe volgen we talentontwikkeling optimaal?
Hoe kunnen we de brede talentontwikkeling van kinderen zichtbaar maken, beter ondersteunen en koppelen aan de doelen van ons onderwijs?

In gesprek met scholen, leerlingen, onderwijskundigen en innovatieve ontwikkelaars met een brede ervaring in het HBO en academisch onderwijs o.h.g.v. intranetten en gepersonaliseerde leeromgevingen, ontstond er een wens om een combinatie te maken van een trotsmap, groeihoek, kindportfolio- en volgsysteem, die maatwerk in de klas nog beter ondersteunt. Constateren is één, maar realiseren is wat mij drijft! Binnen samengestelde denktanks ontstond een helder beeld van hetgeen wij wilde realiseren. Eén gebruiksvriendelijk digitaal systeem waarin leerlingen en leerkrachten kunnen werken, leren, communiceren, presenteren, delen, volgen, groeien, meten methode-onafhankelijk toetsen/ volgen), informatie zoeken, reflecteren en .....eigenaarschap ontwikkelen van de leerlijnen en doelen van het curriculum om zo onderwijs in samenhang te kunnen faciliteren. If you can dream it, do it! Vooral als je alles durft los te laten en buiten de kaders gaat brainstormen met passievolle mensen vanuit verschillende disciplines. Opgelegde doelstellingen en geld speelde geen rol, want we werden geleid door lef en doorzettingsvermogen. Doorslaggevend was dat we de juiste mensen aan boord hadden en binnen haalden waardoor er een samenwerking onstond tussen specifieke talenten. Meloo is het resultaat (Mijn Eigen Leer- en Ontwikkel Omgeving)!. Inmiddels in gebruik door verschillende scholen. Het is aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk voor leerkrachten en leerlingen en gekoppeld aan BRON/DUO waardoor gegevens automatisch geïmplementeerd worden. Leerlingen kunnen zelf hun favoriete prestatie/bijdrage selecteren en mee laten nemen in het rapport of in een coachgesprek. Op dit moment ontwikkelen we een Cotanproof soc. emotionele functionaliteit, die in het voorjaar wordt toegevoegd. Daarmee borgen we naast de vaardigheidsdoelen en aanbodsvakken van de kerndoelen en TULE (SLO) ook de sociale vaardigheidsmeting van leerlingen. Een school kan daarmee een representatief beeld van de leerlingbeleving automatisch opsturen naar de inspectie.
In de bijlage is een interview opgenomen uit Kader Primair september 2018.
Voor geïnteresseerden vinden er door het hele land gratis inspiratiebijeenkomsten plaats. Informatie over data en locaties staat hier op onze website.