Leermateriaal

Denkprofielen (Sternberg)

Profielfoto van Desirée Houkema
21 november 2012 | 1 minuut lezen

Vragenlijst voor leerlingen, waarmee het denkprofiel van leerlingen in beeld gebracht kan worden. Door leerlingen uitleg te geven over wat het betekent om succesvol intelligent te zijn en hierover met hen in gesprek te gaan op basis van hun eigen denkvoorkeur krijgen leerlingen meer zicht op hun sterke en minder sterke kanten. Ze kunnen er dan voor kiezen om meer te oefenen met hun sterke kant, of om juist de vaardigheid te trainen die ze nog niet vanzelfsprekend inzetten.

De vragenlijst dient om meer zelfinzicht te bevorderen en is gebaseerd op de succesvolle intelligentietheorie van Sternberg.

1 document toegevoegd
Profielfoto van Martje Blok-Francooijs
(onbekend)
10 jaar geleden
Profielfoto van Martje Blok-Francooijs
(onbekend)
10 jaar geleden

Leuke test, jammer dat het exel programma niet werkt.
Wij hebben de leerlingen nu maar met de hand laten scoren.

Profielfoto van Desirée Houkema
9 jaar geleden
Profielfoto van Desirée Houkema
9 jaar geleden

Als je het bestand download en daarna invult, worden automatisch de ingevulde antwoorden in het excel-programma verwerkt. Deze zijn zichtbaar op het tabblad 'Resultaat'.

Tip: Er is ook een online e-learning module 'Ontdek wat jouw denkprofiel is!' waarmee leerlingen zelf hun denkvoorkeuren in kaart kunnen brengen en leren waarom het belangrijk is om alle vaardigheden bewust verder te ontwikkelen: http://talentstimuleren.nl/thema/stimulerend-signaleren/leermateriaal/1174-ontdek-wat-jouw-denkprofiel-is