Nieuwsoverzicht

Alle Scholen Verzamelen!

Op 12 juni organiseren de Wetenschapsknooppunten een landelijk onderzoek naar buitenspelen. Bovenbouwleerlingen uit het hele land kunnen voor een dag universitair onderzoeker zijn, en oefenen met onderzoekend leren. Doe mee met je klas!

Inspiratiebijeenkomsten 'Subsidieregeling begaafde leerlingen in het po en vo

Bekend met deze subsidieregeling? Goed om binnen eigen samenwerkingsverband over in gesprek te gaan! Hier vind je meer informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/begaafde-leerlingen-primair--en-voortgezet-onderwijs

Gebaren taal in elk klaslokaal

"De Nederlandse gebarentaal is een echte taal. Maar onbekend maakt onbemind. Daarom willen we alle kinderen tussen 7 en 14 jaar gelijktijdig kennis laten maken met de Nederlandse Gebarentaal. Gewoon in hun eigen klaslokaal.

Winterschool 2018 – Breng onderzoekend leren de klas in!

Kom je ook op woensdag 31 januari 2018 naar de Winterschool? De Winterschool is een leuke en leerzame professionaliseringsdag op het gebied van wetenschap en onderzoekend leren.

Nieuwsbrief Entreprenasium/Leerparadijs

De gecombineerde nieuwsbrief van het entreprenasium en leerparadijs van mei 2017 is uit. In deze nieuwsbrief lichten we het bezoek uit van 10 ondernemende onderwijsmensen uit Estland aan het entreprenasium-concept en ondernemend leren.

Nieuw: Toolkit KleuterLab - Onderzoekend Leren en Spelenderwijs verrijken met kleuters

Spiksplinternieuw: de toolkit van KleuterLab. 50 Onderzoekskaarten waarmee leerkrachten hun vaardigheden kunnen verstevigen in het stellen van diepere denkvragen en het begeleiden van onderzoek bij kleuters. Spelenderwijs!

Nieuwsbrief Entreprenasium april 2017

Bijgevoegd is de nieuwsbrief april 2017 van de stichting Entreprenasium, ook te downloaden via http://www.entreprenasium.nl/nieuws/Entreprenasium_Nieuws_9_April%202017.pdf

Nieuwsbrief Entreprenasium maart 2017

De nieuwsbrief maart 2017 van de stichting Entreprenasium is te downloaden via http://www.entreprenasium.nl/nieuws/Entreprenasium_Nieuws_8_Maart%202017.pdf

Landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Het is feest! Voor de 10de maal organiseert Biologie Plus dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie voor het basisonderwijs. De NWT-conferentie is dit jaar getiteld Duik in het Diepe en vindt plaats in Egmond aan Zee.
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol
236

Nieuwsbrief Entreprenasium Februari 2017

De nieuwsbrief februari is uit (zie http://www.entreprenasium.nl/nieuws/Entreprenasium_Nieuws_7_Februari%202017.pdf …): Leerparadijs, OECD/Estland, Onderwijsdag, MADE, 2 Hackathons en BrandpuntTV.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties