Nieuwsoverzicht

Vandaag, 22 november 2019, zijn alle mensen uitgenodigd die op de conferentie aangegeven hebben deel te willen nemen aan deze werkgroep. Dat zijn wel 24 mensen, heel fijn! Dit netwerk beoogt een kenniskring te zijn met als doel kennis te delen en krachten te bundelen om zo 'dubbel bijzondere kinderen po en vo' beter te kunnen begeleiden. Het is een zelfverantwoordelijk netwerk (dus er is niet één kartrekker:) en eventueel gemaakte kosten worden gezamenlijk gedragen (bijv. voor een gezamenlijke bijeenkomst en/ of voor externe inhuur van een expert). Velen van jullie hebben als onderdeel van het subsideplan voor komende 4 jaar de dubbel bijzondere kinderen als doelgroep, terwijl er heel weinig over te vinden is (wat werkt wel en wat niet). Lang niet iedereen is zelf specialist op dit gebied. Daarom, laten we elkaar voeden en inspireren. Je kunt documenten uploaden (bijv. jullie plan of concept); het forum is geschikt om een discussie te starten (bijv. over de doelgroep); op het prikbord kun je waardevolle publicaties of filmpjes posten en in de agenda kun je kijken of er interesse is voor een door jou georganiseerde bijeenkomst. Ik ben zo nieuwsgierig naar jullie ideeën en ervaring!!

Alle Scholen Verzamelen!

Op 12 juni organiseren de Wetenschapsknooppunten een landelijk onderzoek naar buitenspelen. Bovenbouwleerlingen uit het hele land kunnen voor een dag universitair onderzoeker zijn, en oefenen met onderzoekend leren. Doe mee met je klas!

Inspiratiebijeenkomst 'Subsidieregeling begaafde leerlingen in het po en vo'

Laat je ook informeren en inspireren om de kansen te benutten die de subsidieregeling voor begaafde leerlingen biedt. Meld je aan voor een inspiratiebijeenkomst! O.a. op 20 febr. in Zutphen of 5 maart in Nijkerk.

10 jaar Winterschool – Breng wetenschap de klas in!

Kom jij op woensdag 23 januari 2019 ook naar de feestelijke editie van de 10e Winterschool? Tijdens deze professionaliseringsdag enthousiasmeren we leraren uit het basisonderwijs om wetenschap de klas in te brengen.

Hoe brengen we de brede talentontwikkeling optimaal in beeld?

Vanuit mijn rol als leerkracht en kwartiermaker van het Regionale Talentnetwerk (Regio Utrecht en West Gelderland ) constateerde ik dat er binnen het basisonderwijs een groeiende behoefte is om de brede talentontwikkeling in beeld te brengen.

Gebaren taal in elk klaslokaal

"De Nederlandse gebarentaal is een echte taal. Maar onbekend maakt onbemind. Daarom wil professor Onno Crasborn alle kinderen tussen 7 en 14 jaar gelijktijdig kennis laten maken met de Nederlandse Gebarentaal. Gewoon in je eigen klaslokaal.

Passend onderwijs voor een zeer hoogbegaafd meisje (omgeving Deventer)

Voor een (net) 7-jarig meisje uit Deventer ben ik op zoek naar een deskundige op het gebied van zeer hoogbegaafde kinderen en/of een passende onderwijssetting. Dit meisje heeft op de WISQ op alle gebieden scores behaald tussen de 150 en 160. Zij...

Tips en stand van zaken bij SWV op gebied van HB

Hoe is de stand van zaken binnen jullie SWV? Deze inventariserende rapportage door de SLO biedt handvatten om met je SWV en je bestuur in gesprek te gaan.

Museumnacht in Nemo voor leerkrachten - 11 april -

De NEMO Leerkrachtenclub organiseert 'Night at the Museum' op woensdagavond 11 april 2018 van 19.00 tot 22.00 uur in NEMO. Deze inspiratieavond is de opvolger van de bekende Leerkrachtenclub studiemiddag. Gratis voor leerkrachten.

Professionaliseringstraject "Ruimte voor Talentontwikkeling"

In deze twee-middaagse training staat het SLO model Talent in Ontwikkeling centraal. Wil je leerlingen nóg beter begeleiden? Het reguliere lesaanbod zodanig aanpassen waardoor specifieke ontwikkelingsbehoeften beter tot hun recht komen?
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties