Nieuwsoverzicht

ONLINE Symposium Talenten Voeden 3 november 15.30 - 18.15 uur

Het eerder aangekondigd symposium Talenten Voeden op 3 november a.s. gaat online! In de gasfabriek in Deventer kunnen slechts 40 deelnemers aanwezig zijn. Daarom zorgen we voor een livestream met de mogelijkheid via de chat vragen te stellen.

DIGITALE Publicatie Talenten Voeden ONLINE

Het boek Talenten Voeden Wat zijn de ingrediƫnten voor toekomstbestendig en dieper leren van Juliette Walma van der Molen- hoogleraar Talentontwikkeling, W&T aan de Universiteit Twente- is 28 januari 2020 door KWTO online gepubliceerd!

Alle Scholen Verzamelen!

Op 12 juni organiseren de Wetenschapsknooppunten een landelijk onderzoek naar buitenspelen. Bovenbouwleerlingen uit het hele land kunnen voor een dag universitair onderzoeker zijn, en oefenen met onderzoekend leren. Doe mee met je klas!

Inspiratiebijeenkomst 'Subsidieregeling begaafde leerlingen in het po en vo'

Laat je ook informeren en inspireren om de kansen te benutten die de subsidieregeling voor begaafde leerlingen biedt. Meld je aan voor een inspiratiebijeenkomst! O.a. op 20 febr. in Zutphen of 5 maart in Nijkerk.

10 jaar Winterschool – Breng wetenschap de klas in!

Kom jij op woensdag 23 januari 2019 ook naar de feestelijke editie van de 10e Winterschool? Tijdens deze professionaliseringsdag enthousiasmeren we leraren uit het basisonderwijs om wetenschap de klas in te brengen.

Hoe brengen we de brede talentontwikkeling optimaal in beeld?

Vanuit mijn rol als leerkracht en kwartiermaker van het Regionale Talentnetwerk (Regio Utrecht en West Gelderland ) constateerde ik dat er binnen het basisonderwijs een groeiende behoefte is om de brede talentontwikkeling in beeld te brengen.

Gebaren taal in elk klaslokaal

"De Nederlandse gebarentaal is een echte taal. Maar onbekend maakt onbemind. Daarom wil professor Onno Crasborn alle kinderen tussen 7 en 14 jaar gelijktijdig kennis laten maken met de Nederlandse Gebarentaal. Gewoon in je eigen klaslokaal.

Passend onderwijs voor een zeer hoogbegaafd meisje (omgeving Deventer)

Voor een (net) 7-jarig meisje uit Deventer ben ik op zoek naar een deskundige op het gebied van zeer hoogbegaafde kinderen en/of een passende onderwijssetting. Dit meisje heeft op de WISQ op alle gebieden scores behaald tussen de 150 en 160. Zij...

Tips en stand van zaken bij SWV op gebied van HB

Hoe is de stand van zaken binnen jullie SWV? Deze inventariserende rapportage door de SLO biedt handvatten om met je SWV en je bestuur in gesprek te gaan.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties