Activiteit

Peers4Parents Experiences

11 maart t/m: 14-03-2024
Maandag 11 maart 2024 - donderdag 14 maart 2024
Profielfoto van Desirée Houkema
3 minuten lezen

Ouders van kinderen met kenmerken van begaafdheid ervaren vaak andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste andere ouders. Begaafde kinderen zijn vaak creatief, denken diep door en hebben een hoog bewustzijn. Zij beleven hun innerlijke wereld en alles daarbuiten zeer intens. Deze intensiteit is voor de buitenwereld soms moeilijk te bevatten. Je kind, op zijn beurt, voelt zich vervolgens vaak niet begrepen. In het ergste geval kan je kind zich niet spiegelen aan de omgeving en ontwikkelt het mogelijk een verkeerd zelfbeeld.

Als ouder sta je voor de uitdaging om je kind te ondersteunen in het leren kennen van zichzelf en te leren leven in afstemming op en met anderen. De mismatch tussen wie je kind is, wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen en de mogelijkheden die de omgeving biedt, kan die taak bemoeilijken of simpelweg minder leuk maken. Dit geeft opvoedstress en kost energie. Door de belasting kan ook de communicatie binnen je gezin onder druk komen te staan.

Peers4Parents richt zich op de ondersteuning van ouders in de opvoeding. Omdat positief opvoeden meer energie, emotionele balans en opvoedplezier geeft.

Vanuit Peers4Parents wordt onder andere een intensief Peers4Parents Programma geboden van 8-10 bijeenkomsten, met een vaste groep van maximaal 16 ouders. Hierbij ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen tussen ouders onderling. Voorafgaand aan deze bijeenkomsten bereid je je inhoudelijk voor met aangereikte literatuur en andere informatiebronnen. De bijeenkomsten worden begeleid door twee Peers4Parents facilitators die het gesprek vanuit hun ervaringsdeskundigheid en expertise faciliteren.

Tijdens een Peers4Parents Experience kun je laagdrempelig kennismaken met Peers4Parents. Je ontmoet andere ouders van begaafde kinderen en kunt ervaren hoe wij de uitwisseling van ervaringen en inzichten tussen ouders faciliteren in de oudergroepen die we begeleiden. Meestal komen er tijdens een Experience een aantal belangrijke Peers4Parents thema’s in samenhang aan bod: Begaafdheidskenmerken, Communicatie: sleutel tot relaties en Intensiteit, perfectionisme en stress.

Ben je ouder en wil jij ervaren wat Peers4Parents voor je kan betekenen? 

Voor ouders van begaafde kinderen is er de mogelijkheid om in de Week van de Hoogbegaafdheid laagdrempelig kennis te maken met Peers4Parents!

Dit zijn de Peers4Parents Experiences die onze facilitators verzorgen:

* 11 maart in Utrecht door Agnes Maassen-van Zundert & Meike Ogterop-Jonker
* 12 maart in Nijmegen door Cécile de Bruin & Mirjam Kabki
* 12 maart in Son en Breugel door Simone de Jong
* 13 maart in Almere door ineka sawyer & Judith Kertai
* 14 maart in Turnhout door tania gevaert & Anja Van Herck

Een overzicht met tijden, locaties, kosten en contact informatie vind je op de agenda van de Peers4Parents website

De Peers4Parents facilitators zien en verwelkomen je graag!

* Peers4Parents: Groei door verbinding *

» Lees hier meer over wat Peers4Parents voor ouders kan betekenen.

Je kunt Peers4Parents volgen via Facebook en/of LinkedIn en je kunt je aanmelden voor de Peers4Parents Nieuwsbrief om geïnformeerd te worden over nieuwe ontwikkelingen, ook op LinkedIn. Meer informatie vind je op de Peers4Parents website.