Activiteit

Bureau Talent verjaardagsfeest 15 jaar

14 september
14 september 2023
15:30 tot 18:00
Profielfoto van Suzanne Oskam
2 minuten lezen

Bureau Talent, experts in cognitief talent (10-18 jaar), bestaat 15 jaar en viert dit jubileum op donderdag 14 september met een bijzonder evenement in Leiden. Ter ere van deze mijlpaal opent Bureau Talent haar deuren en biedt een boeiend en informatief programma aan.

 

Bureau Talent nodigt graag alle belanghebbenden uit om deel te nemen aan dit unieke evenement en de kans te grijpen om inzichten en kennis te delen over talentontwikkeling en hoogbegaafdenonderwijs.

 

Het verjaardagsfeest begint om 15:30 uur met een inloop, gevolgd door een warm welkom om 16:00 uur. Het hoogtepunt van het evenement zijn de parallelsessies van 16:15 tot 17:15 uur, waarin onze experts en samenwerkingspartners inzichten zullen delen over diverse aspecten van talentontwikkeling en hoogbegaafdenonderwijs. Het programma reflecteert Bureau Talents expertise en samenwerking met verschillende partners. Het evenement wordt afgesloten met een informele borrel van 17:15 uur tot 18:00 uur.

 

Programma Highlights:

·       LEF en Talentontwikkeling in de Leidse Regio - Andries Rhebergen, kartrekker van de zichtlijn talentontwikkeling, zal spreken over de rol van het Leiden Education Fieldlab (LEF) en hoe talentontwikkeling in de Leidse regio wordt aangepakt.

·       Gelijke Kansen in het (hoog)begaafdenonderwijs - Lineke van Tricht en Birgit Broekhoven delen inzichten over het signaleren van cognitief talent bij jongeren met een migratieachtergrond en/of een lage sociaaleconomische status.

·       Verrijken met Talentprojecten - Suzanne Oskam en Annemarie van Leeuwen presenteren digitale verrijkingsprojecten die leerlingen met extra uitdagingen kunnen ondersteunen.

·       Handvatten voor Ouders van Onderpresterende Leerlingen - Joost de Maare deelt ervaringen en geeft inzicht in het begeleiden van onderpresterende leerlingen en de rol van ouders hierin.

·       Van Thuiszitten tot Diploma - Marein Hanrath-Spaans bespreekt haar ervaringen in het begeleiden van leerlingen die uitvallen op school en de mogelijke wegen om hen weer op het juiste spoor te krijgen.

 

Het evenement vindt plaats bij Het LEF, Stationsplein 107 te Leiden, dat uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer en op loopafstand ligt van Leiden Centraal. Parkeergelegenheid is beschikbaar in de Morspoort garage voor degenen die met de auto komen.

 

Aan ieder die graag wil deelnemen aan ons verjaardagsfeest, vraagt Bureau Talent vriendelijk om gebruik te maken van het aanmeldingsformulier, te vinden via onze website www.bureautalent.nl.

Locatie

Stationsplein 107
2312 AJ Leiden
Nederland