Agendaoverzicht

Peers4Parents Facilitator Training - oktober 2021

3 mei 2021
Locatie: Bergse Bossen
Datum: 1 oktober 2021 - 2 oktober 2021
Tijd: 09:30 tot 16:30

Wil jij ouders begeleiden bij de emotionele ontwikkeling van hun begaafde kind?

Volg dan de Peers4Parents Facilitator Training!

Ouders van kinderen met kenmerken van begaafdheid ervaren vaak andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste andere ouders. Begaafde kinderen zijn creatief, denken diep door en hebben een hoog bewustzijn. Zij beleven hun innerlijke wereld en alles daarbuiten vaak zeer intens. Deze intensiteit is voor de buitenwereld soms moeilijk te bevatten. Het begaafde kind, op zijn beurt, voelt zich vervolgens vaak niet begrepen. In het ergste geval kan het kind zich niet spiegelen aan de omgeving en ontwikkelt het mogelijk een verkeerd zelfbeeld.

Als ouders sta je voor de uitdaging om je begaafde kind te ondersteunen in het leren kennen van zichzelf en te leren leven in afstemming op en met anderen. De mismatch tussen wie het kind is, wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen en de mogelijkheden die de omgeving biedt, kan die taak bemoeilijken of simpelweg minder leuk maken. Dit geeft opvoedstress en kost energie. Door de belasting kan ook de communicatie binnen het gezin onder druk komen te staan.

Het Peers4Parents Programma bestaat uit een waardevolle reeks van themabijeenkomsten, waarin ouders een feest van (h)erkenning ervaren in het delen van ervaringen en inzichten met andere ouders. Als Peers4Parents Facilitator begeleid je deze oudergroepen (samen met een co-facilitator). Je biedt een veilige, constructieve sfeer, waarin ouders de kracht van spiegeling aan gelijkgestemde 'peers' ervaren en de kracht in zichzelf (her)vinden. Dit zorgt voor meer rust en ontspanning in het gezin. Ouders versterken hierdoor de relatie met zichzelf, hun kind(eren), partner en met de omgeving. Als expert van hun kinderen leren ze weer te vertrouwen op hun eigen gevoel, zodat ze voor hun kinderen een veilige thuisbasis kunnen bieden en samen met hen het leven durven aan te gaan!

Wil jij ook op een faciliterende manier iets betekenen voor ouders, waarbij de begeleiding van de emotionele ontwikkeling centraal staat?

Op vrijdag 1 en 2 oktober 2021 staat de eerstvolgende 2-daagse Peers4Parents Facilitator Training gepland. 
» Meer informatie vind je op de website van de Peers4Parents Facilitator Training

123
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties