Agendaoverzicht

Jaarprogramma 'HB in Ontwikkeling' 2021

13 februari 2021
Locatie: Bergse Bossen
Datum: 18 juni 2021 - 19 juni 2021
Tijd: 19:00 tot 20:00

Vergroot je eigen bewustzijn en je handelingsbekwaamheid in het werken met creatieve, hoogbewuste kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een sterk ontwikkelingspotentieel!

Vrijdagavond 18 juni 2021 start weer een nieuwe groep met het jaarprogramma ‘HB in Ontwikkeling’. Dit jaarprogramma is bedoeld voor een diverse groep professionals die met elkaar gemeen hebben dat ze graag meer willen betekenen in de begeleiding van creatieve, hoogbewuste mensen met een sterk ontwikkelingspotentieel die (tijdelijk) vastlopen in hun ontwikkeling.

Het programma sluit flexibel aan op de expertise en ervaring van de deelnemers. We verdiepen eigen inzichten, scherpen vaardigheden naar behoefte aan, benutten de kwaliteiten en talenten die in de groep aanwezig zijn en we investeren in een netwerk van professionals die met en van elkaar kunnen leren en zichzelf willen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Er is daarbij veel interactie met elkaar, omdat er in de diversiteit van wat iedere deelnemer mee brengt veel meerwaarde zit. Met betrekking tot het vervullen van je coachende rol in de begeleiding van kinderen, jongeren en/of jongvolwassenen, gaan we er vanuit dat je al over de nodige coaching vaardigheden beschikt, waar op verder gebouwd kan worden.

Het belangrijkste doel van het jaarprogramma is dat je voor jezelf, mede gespiegeld door de anderen, onderzoekt en helder krijgt hoe jij in je werkzaamheden beter aan kunt sluiten op wat de creatief denkende kinderen/jongeren nodig hebben. Zodat je (beter) kunt aansluiten op wat bij hen past. Daarnaast is er aandacht voor jouw rol in relatie tot de context, waarin deze jongeren zich bevinden. Zij ervaren vaak veel onbegrip en een grote mismatch met wat de omgeving van hen vraagt. Iemand die hen begrijpt en bij kan staan in dit proces is dan van groot belang. Op die manier kan de omgeving hen ook beter begrijpen en ondersteunend zijn in het faciliteren van passende ontwikkelmogelijkheden. 

Door de vier weekenden en de tussentijdse bijeenkomsten in zelf samengestelde intervisiegroepen, in combinatie met de ervaringen die je opdoet door het toepassen van nieuwe inzichten in je eigen individuele context, ontwikkel je jezelf verder. Je bent met dit programma dus gedurende een jaar bezig om hierin je eigen weg te vinden, binnen een groeiend en inspirerend netwerk van andere betrokken professionals die ook meer willen betekenen voor deze doelgroep.

» In een gebundelde reeks LinkedIn artikelen vind je inzichten die zijn opgedaan in het begeleiden van creatieve, hoogbewuste mensen met een sterk ontwikkelingspotentieel: ‘Wat kunnen we leren van mensen met kenmerken van begaafdheid die (tijdelijk) uitvallen in een reguliere (onderwijs)setting?’

In bijlage vind je meer informatie over het jaarprogramma. Bekijk ook het impressiefilmpje op Facebook:

Wil je deelnemen aan het jaarprogramma ‘HB in Ontwikkeling’?

Vul het digitale inschrijffomulier in om je aan te melden voor de groep die start op vrijdagavond 18 juni a.s. Wil je eerst verkennen of dit jaarprogramma iets voor jou is? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek in (online, telefonisch, of in Arnhem). Mail hiervoor naar training@hb-in-ontwikkeling.nl .

Ken je anderen voor wie dit (ook) interessant kan zijn?
Deel, like en/of reageer dan op de berichten op Facebook en LinkedIn om hen hierop te attenderen.

 Accreditatienummer SKJ202958 (56 punten)

196
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties