Inloggen?

Inloggen Help

Leerkrachtmiddag junior MOOC Duurzaamheid

maart 13
Tijd: 15:00 tot 19:00
Type: Bijeenkomst

Tijdens deze middag maak je kennis met onderzoekend leren aan de hand van de Junior MOOC van de Rijksuniversiteit Groningen. Je krijgt inspiratie hoe je de lessenserie kunt gebruiken in je eigen les en hoe je de onderzoekende houding van je leerlingen kunt stimuleren. De middag bestaat uit een plenaire lezing en verschillende workshops.

 

Junior MOOC: digilessen Duurzaamheid

Wat is wetenschap, en wat doet een wetenschapper nu eigenlijk? In een interactieve online lessenseries over duurzaamheid, komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die je meeneemt in zijn of haar onderzoek. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke stappen een wetenschapper allemaal zet om een antwoord te krijgen op zijn of haar prangende onderzoeksvraag. In deze digilessen leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende stappen van de empirische cyclus kennen, herkennen en toe te passen.

De digilessen zijn geschikt voor alle basisschoolkinderen van groep 7 en 8 en zijn bedoeld om kinderen te laten kennis maken met wetenschap om hen heen. Als leerkracht krijg je niet alleen toegang tot de digilessen maar ook tot het bijbehorende lesmateriaal.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: Coordinator Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland