Media

Talent in ontwikkeling

Geplaatst door:

Animatie met uitleg over het model 'Talent in Ontwikkeling' (Houkema & Kaput, 2011). In deze animatie wordt inzichtelijk gemaakt welke factoren van invloed zijn op de ontwikkeling van talenten om tot zichtbare prestaties te komen.

Voice-over tekst

"Iedereen heeft talenten en  mogelijkheden om  verder te ontwikkelen, ook jij! Deze ontwikkeling wordt op allerlei manieren beïnvloed. Dit proces maakt dat talenten zichtbaar kunnen worden en tot prestaties leiden.

Je kunt op verschillende gebieden talenten hebben. Het ontwikkelen van jóuw  talenten is een échte ontdekkingsreis. Onderweg leer je steeds beter hoe jij zélf invloed kunt uitoefenen op jouw eigen ontwikkeling.

Wanneer je dit wilt onderzoeken, ben je nieuwsgierig en wil je steeds blijven leren. Daar groei je namelijk van! Met een duidelijk doel voor ogen wil je daar ook de benodigde inspanning voor leveren. En als het even lastig is, dan zet je tóch door. Dáár leer je juist het meest van. Je bent blij als het dan lukt!

Door te verkennen wat bij jóu past, leer je ook jouw kwaliteiten steeds beter kennen. Daar ligt jouw kracht! Natuurlijk komen er ook dingen op je pad die lastig zijn. Dit zijn voor jou de uitdagingen. Hiermee kun je leren omgaan of je kunt ze overwinnen. Het is spannend om te leren hoe je dat aan kunt pakken. Je sterke kanten kunnen dan juist van pas komen.

In jouw omgeving kun je hulp en inspiratie vinden bij anderen. Maak daar ook gebruik van. Als jouw omgeving niet met jou meewerkt, ga dan op zoek naar andere mogelijkheden. Verander wat je kunt en accepteer waar jij zelf geen invloed op hebt. Als iets echt niet lukt, dan heb jíj in ieder geval gedaan wat je kón doen. Er komen vast weer nieuwe mogelijkheden!

Blijf jezelf onderzoeken en ontdek wat bij jou past. Zo kun je worden wie jij wilt en kunt zijn. Dat mag je dan ook laten zien aan anderen die belangrijk voor jou zijn. Je blijft altijd in ontwikkeling. Geniet van jouw ontdekkingsreis en blijf werken aan het het bereiken van jouw doelen. Kies wat bij jou past en deel met anderen op jouw weg!"