Video

Opening eerste CBO Vooruitwerklab op locatie

Geplaatst door:
Profielfoto van Petra Maas
Petra Maas

Eerste CBO Vooruitwerklab op locatie – WSNS Ijssel Berkel - geopend!

“Ik hoop dat ik hier een extra uitdaging krijg” – Joris Ottens (9 jaar) uit Brummen

Trots hebben Dr. Lianne Hoogeveen CBO Nijmegen  en Luuk van Aalst (WSNS Ijssel Berkel) op 8 januari 2014 het eerste CBO Vooruitwerklab buiten Nijmegen, gevestigd op obs de Parel in Zutphen, officieel geopend.

In juni van het afgelopen jaar schreef Patty van Scherpenzeel het projectplan, waarna in september de voorbereidingen startten. Op 8 januari is het dan zover! Twee leerkrachten, Petra Maas en Alice Koekkoek (specialists in gifted education (ECHA)) gaan de eerste groep van 8 leerlingen uit groep 5 t/m 8 in het  Vooruitwerklab begeleiden

De cyclus CBO-Vooruitwerklab bestaat uit 10 qua inhoud grotendeels vastgestelde bijeenkomsten. De ideeën van Sternberg vormen de basis voor de lesmethode : zowel analytische intelligentie als ook creatieve – en praktische intelligentie zijn voorwaarde om succesvol te zijn. Een intakegesprek, proefles, tussentijdse evaluatie en eindgesprek aan de hand van een portfolio maken deel uit van de cyclus. Bij deze gesprekken zijn zowel leerling als ouder(s) betrokken. De leerlingen zijn vanuit de 1-zorgroute binnen het Zorg Advies Team van WSNS Ijssel Berkel besproken en vervolgens gescreend door het CBO. Niet alleen de leerlingen zullen baat hebben bij de aanpak, zij brengen  de expertise ook mee terug naar hun eigen school. Het CBO Vooruitwerklab regio Zutphen is daarmee een goed voorbeeld van Passend Onderwijs waarbij binnen de regio zoveel mogelijk samen wordt gewerkt om alle leerlingen die te maken hebben met welke zorg dan ook, binnen een bepaald budget, goed onderwijs te kunnen bieden. Vanaf 1 augustus 2014 zijn scholen dat wettelijk verplicht.