Nieuwsoverzicht

Nieuwe materialen algemene vaardigheden staan online!

11 juni 2021

Onze nieuwe handreiking biedt informatie, hulpvragen en aandachtspunten om vaardigheden te integreren in je groep of klas. Het kan worden ingezet om in gesprek met leerlingen ontwikkeldoelen te stellen over algemene vaardigheden, een plan van aanpak te maken en te reflecteren op hun ontwikkeling. Bij de handreiking zijn hiervoor 10 themakaarten met vaardigheden op A4-formaat en een overzichtsposter met alle thema’s en vaardigheden op A3-formaat gemaakt. De themakaarten en overzichtsposter zijn er in twee varianten: voor de jongere leerlingen een variant met illustraties en voor de oudere leerlingen een variant met pictogrammen. De hulpmiddelen zijn bedoeld voor leraren en begeleiders van talentvolle leerlingen, waaronder hoogbegaafde leerlingen, in het po en de onderbouw van het vo.

De overzichtsposters met vaardigheden kunnen worden gezien als een vernieuwde compacte versie van de Poster ‘Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling’. 

Wil je alle materialen bekijken, klik dan hier. We hopen dat de materialen door jullie ingezet zullen worden om de leerlingen te ondersteunen bij hun ontwikkeling!

1209
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties