Nieuwsoverzicht Bewaren

Scholen gevraagd om mee te doen aan de pilot van het spel Democracy's Growth (engelstalig).

8 juni 2019

Wie wil ons spel per mail evalueren. Al je je aanmeld, ontvang je per e-mail een handleiding voor het gebruik van het spel en een compleet overzicht van alle engelstalige teksten en vragen die de leerlingen in de app tegenkomen, zodat gericht kan worden begeleid. 

Democracy’s Growth

Het ontstaan van democratie in spelvorm.

Als onderdeel van een internationaal samenwerkingsverband tussen de Open Universiteit in Heerlen, de Fernuniversität Hagen in Duitsland en de Universiteit van Jyväskylä in Finland is er recent een pilot gehouden van een cursus Instructional Design, waarbij het doel was het ontwerpen van een educatief mediaproduct. Een van deze producten was Democracy's Growth, een spel ontwikkeld door Alexander Adler, Christine Dirkse, Garmt Meulendijks MSc, Myrto Kyriazopoulou en Robin van Rumund.

Het spel heeft als doel kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar te laten zien hoe democratie is ontstaan en hoe het zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen en oefenen van kritische denkvaardigheden. Het spel bevat, naast algemene informatie over democratie en het democratisch proces, verschillende coöperatieve opdrachten waarbij het kritisch beschouwen van problemen uit de eigen leefomgeving telkens de boventoon voert.

Omdat het een internationale samenwerking betrof is de voertaal van het spel Engels, wat het binnen het Nederlandse onderwijs interessant maakt voor leerlingen die onderwijs krijgen in het Engels, maar ook voor leerlingen die meer uitdaging zoeken in hun onderwijsaanbod.

De pilot

Het spel zoals dat er nu ligt is inhoudelijk klaar, maar nog niet getest door leerlingen. Doelen van deze pilot zijn:

  • Vaststellen of het spel goed aansluit op de doelgroep.
  • De noodzaak/wensen voor eventuele vertaling en andere aanvullingen/aanpassingen in kaart brengen.
  • Inhoudelijke en technische problemen in beeld krijgen en waar nodig verhelpen.

Aanmelden

Het spel is beschikbaar binnen de ontwikkelomgeving van de app ARlearn. Deze app is momenteel enkel te gebruiken in een Android omgeving en gratis te downloaden via de Google Play Store. Om deel te nemen is het daarnaast noodzakelijk om een gmail of vergelijkbaar social media-account te hebben. Aanmelden kan met je account via de website https://streetlearn.appspot.com. Door vervolgens een vriendschapsverzoek te sturen naar meestergarmt@gmail.com kunnen deelnemende leraren en leerlingen worden gekoppeld aan hun eigen privéomgeving waarbinnen het spel kan worden gespeeld. leraren hebben daarmee inzage in de antwoorden die leerlingen geven.

Contactinformatie

Voor vragen en verdere informatie over het spel kunt u contact opnemen met Garmt Meulendijks via meestergarmt@gmail.com.

455
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties