Agendaoverzicht

Celebrate Creatief Leren 2.0: over talentontwikkeling en meervoudige intelligenties!

15 september 2018
Datum: 10 oktober 2018
Tijd: 09:30 tot 17:30

Wil je als professional meer toepassingsmogelijkheden ontdekken in de praktijk? Doen, meemaken, discussiëren, wijsheid horen? Bezoek dan de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0: over talentontwikkeling en meervoudige intelligenties op 10 oktober in Rijswijk. 

Onderwijswetenschappers, docenten, kunstenaars en HR-managers delen hun kennis over intelligenties en talenten. Hun eigen ervaringen, valkuilen en successen en vooral de praktische toepassingen in het bedrijfsleven en het funderend en hoger onderwijs komen aan bod. In workshops kun je op zoek naar verborgen talenten of je sterke kanten juist verder ontwikkelen. Ontdek de voordelen van bewegend leren of test je leiderschapskwaliteiten met een paard. Verdiep je in de wetenschap van het koken of kijk door de ogen van een professioneel biljarter.

Meer interesse in de werking van de hersenen? De beroemde Amerikaanse neuropsycholoog dr. Branton Shearer geeft een toelichting op zijn meest recente MRI-onderzoek. Shearer bewijst dat acht verschillende intelligenties heel specifieke onderdelen van de hersenen activeren.

Er is volop gelegenheid om te discussiëren over de definities van intelligenties, talenten en competenties bijvoorbeeld met Noks Nauta en Haiko Jessurun. 

Jarenlange ervaring in de zorg en begeleiding van jongeren met een andere streepjescode deelt Glenn Helberg in een dialoog.

Celebrate Creatief Leren 2.0 wordt gehouden op woensdag 10 oktober 2018 in de Broodfabriek in Rijswijk. Aanmelden en betalen kan via celebratecreatiefleren.nl/aanmelden. We hebben de zomerkorting verlengd, gewoon omdat het kan! Bezoek de website of facebook/celebratecreatiefleren voor meer informatie en het programma.

De conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0 is een vervolg op de succesvolle conferentie in 2013. De organisatie is in handen van de Stichting Celebrate Creatief Leren. De basis is de theorie van meervoudige intelligenties van Harvard professor Howard Gardner. Hij stelt dat intelligentie meer vormen kent dan alleen de verbale of rekenkundige variant in een IQ-test. Het is beter om te vragen 'Hoe ben je slim?' dan 'Hoe slim ben je?'

801
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties