Agendaoverzicht

Opleiding tot Positive DIscipline Parent Educator - certificeringstraining

25 april 2018
Datum: 1 juni 2018 - 2 juni 2018
Tijd: 10:00 tot 16:30

Opleiding tot gecertificeerd ‘Positive Discipline Parent Educator’ 
 
Onderzoek toont het belang aan van persoonlijkheidsvorming bij kinderen. Dit vraagt aandacht voor hun sociale en emotionele ontwikkeling. Het Sociaal-Cultureel Planbureau (SCP, 2014) stelt dat aandacht op dit gebied belangrijker is voor later sociaal en professioneel succes dan eenzijdige aandacht voor intelligentie.  
 
Positive Discipline leert deze belangrijke vaardigheden op een bijzonder toegankelijke manier. En dit zonder het gebruik van straf en beloning, maar vriendelijk & vastberaden, de twee pijlers van effectief en plezierig opvoeden. 
 
Deelnemers in de opleiding leren:

  • Eenvoudig toepasbare gereedschappen voor de bevordering van zelfdiscipline en intrinsieke motivatie bij jonge mensen.
  • Samenwerking en wederzijds respect te verbeteren.
  • Inzicht verkrijgen in uitdagend gedrag.
  • De toepassing van gezinsoverleg voor het leren van sociale en andere vaardigheden zoals empathie, communicatie, probleemoplossend vermogen, zelfdiscipline en verantwoordelijkheid.
  • Door ervaringsgerichte activiteiten zich te verplaatsen in de wereld van het kind en te begrijpen wat werkt en wat niet.
  • Cursusbegeleiding voor ouders en opvoeders volgens Positive Discipline.  

Deelnemers kunnen het geleerde direct toepassen in hun eigen praktijk, tijdens counseling en begeleiding van ouders, op school, in de werkomgeving en/of binnen het eigen gezin.

Deelnemers ontvangen het internationaal erkende certificaat 'Positive Discipline Parent Educator' van de internationale PDA Board.

Let op dit betreft een opleiding dat twee dagen duurt, de opleiding wordt gehouden in Conferentieoord de Poort, deelnemers dienen zich ook daar aan te melden voor logies en maaltijden.

» Aanmelden via de website van Positive Discipline Nederland

535
Lees meer over: opvoeding
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties