Agendaoverzicht

Specialisatiemodule Novilo Mindset

5 oktober 2017
Locatie: Feniks Talent
Datum: 12 april 2018
Tijd: 09:30 tot 16:30

Mindset, de basis van talentontwikkeling?

Het begrip ‘mindset’ komt van de Amerikaanse professor in de psychologie Carol Dweck. Zij ontdekte dat de manier waarop mensen denken over hun intelligentie en talenten belemmerend of juist motiverend kan werken op hun ontwikkeling en hun passie voor leren.

Tijdens deze driedaagse specialisatiemodule verkennen en onderzoeken we de mindset die een mens bij het leren aanwendt en vooral kan gaan leren aanwenden. Met theorie en afwisselende, actieve werkvormen krijg je inzicht in de materie en ga je zelf de verdieping zoeken. Hierbij staan zelfontwikkeling en praktische (onderwijs)toepassingen centraal.

Gedurende drie dagen ga je aan de slag met alle facetten van het thema mindset. Denk aan (leer)motivatie, uitdagingen aangaan en doelen stellen, zelfvertrouwen en comfortzone, fouten maken en leren, de leerkuil, breinplasticiteit, doorzettingsvermogen, groeitaal en denken gericht op groei.

Wil je kinderen helpen om een groeimindset te ontwikkelen, weten hoe je de theoretische kennis, praktische tools en materialen direct kunt inzetten op school of in jouw praktijk? Wil je bovendien zicht krijgen op je eigen mindset en ontwikkelingsmogelijkheden? Dan is deze specialisatiemodule geschikt voor jou!

Data

Op de volgende data zal de specialisatiemodule gaan plaatsvinden:

  • Donderdag 12 april 2018
  • Donderdag 17 mei 2018
  • Donderdag 14 juni 2018

Trainer: Floor Raeijmaekers

621
Lees meer over: hoogbegaafdheid mindset
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties