Agendaoverzicht

Inspiratiebijeenkomst Persoonsvorming

24 april 2017
Datum: 28 september 2017
Tijd: 15:30 tot 21:00

Kom ook naar de 'Inspiratiebijeenkomst Persoonsvorming' om in gesprek te gaan over identiteitsontwikkeling in het onderwijs! 

Op 28 september a.s. organiseert SLO vanaf 15:30-21:00 uur een inspiratiebijeenkomst over persoonsvorming, waarin we o.a. met leraren, school-/teamleiders en bestuurders in gesprek willen gaan over de volgende vragen: Wat draagt onderwijs bij aan de ontwikkeling van de 'binnenwereld' van kinderen en jongeren? Hoe kunnen we hen helpen uit te groeien tot zelfbewuste, vrije, gelukkige volwassenen? Wat zijn daarvan de mogelijkheden en ook de grenzen in het onderwijs? En: hebben we nog wel de taal om over zulke kwesties goed te spreken?

Centraal op deze inspiratiemiddag staan bestaande praktijken van persoonsvorming in zowel het primair-, als het voortgezet onderwijs. Met elkaar gaan we het gesprek aan over vormen en varianten daarvan, zoals die op scholen in po en vo recent of ook al langer geleden ontwikkeld zijn. Ook onderzoeken we hoe je vanuit concepten tot praktijken kunt komen, en hoe je dat niet alleen pedagogisch, maar desgewenst ook in de vorm van lesinhouden merkbaar kunt maken in je school. Dat is niet zozeer van belang in verband met het nieuwe inspectiekader, maar de essentie van mooi en goed onderwijs.

De middag richt zich primair op leraren, school- en teamleiders die werkzaam zijn in po en vo. Ook voor bestuurders en andere belangstellenden is er echter veel te halen. 

» Meer informatie over het programma en aanmelden via de SLO Events website

1530
Bovenbouw, Beleidsmedewerker, Onderzoeker, Specialist begaafdheid

Ook geschikt voor Lerarenregister??

Is aanmelding vereist? Ik ben er graag bij.

Opleider/trainer, Specialist begaafdheid, Peers4Parents facilitator en trainer, Bestuurslid, Managing Director, WCGTC Delegate - NL

Aanmeldiing vooraf is inderdaad vereist. Dit kan via de link in bovenstaande beschrijving. Graag tot 28 september a.s.!

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties