Agendaoverzicht

Workshop Hoogbegaafde leerlingen, Conflicten & Intensiteit

7 september 2016
Datum: 5 oktober 2016
Tijd: 15:30 tot 18:30

Voor wie
Leerkrachten primair onderwijs

Doel
Sommige leerkrachten ervaren hoogbegaafde leerlingen als uitdagend, drammerig of zelfs lastig in de communicatie of bij conflicten. Om een goede onderlinge relatie te behouden is het noodzakelijk (beginnende) conflicten zo snel mogelijk op te lossen. Tijdens deze workshops leert u hoe u efficiënt met verbaal-sterke kinderen kunt communiceren.

Inhoud workshop
We beginnen de workshop met een stukje theorie over conflicten. Daarna oefent u met opdrachten om met de intensiteit van de “tegenpartij” om te gaan, daarbij probeert u altijd te werken vanuit een win-win situatie. Aan de hand van verschillende stappen werkt u samen met “de leerling” naar een met behoud van relatie.

Voorbereiding
Twee weken voorafgaande aan de workshop ontvangt u van de docent een opdracht per mail ter voorbereiding op de bijeenkomst. U kunt hierbij denken aan het voorbereiden van een casus, waarbij een gesprek/ conflict met een leerling hoog opliep.

Validatie van Registerleraar.nl

Kosten
De workshop kost € 50 p.p.

Algemene informatie

Deze workshop hangt samen met de opleiding Specialist Hoogbegaafdheid & Differentiatie, de workshop is afgeleid van het onderdeel Communicatie en empathie. Sommige onderdelen uit de workshop komen overeen met de leerstof van de opleiding, maar er zijn ook onderdelen uniek en specifiek ontwikkeld voor deze workshop.

Meer informatie en inschrijven via de website van de Hogeschool Utrecht.

1078

Link werkt niet. 

Opleider/trainer, Specialist begaafdheid

Beste Udo,

De link bij Bron werkt inderdaad niet. Vervelend!

Maar de link erboven (website v.d. Hogeschool Utrecht) opent gelukkig wel naar de juiste pagina.

Met vriendelijke groet,

Mirjam Zevenboom

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties