Prikbord

Prik een item op het Prikbord van deze werkgroep

Graag jullie deelname aan ons onderzoek over zelfregulering in het po!

Voor leerlingen is het belangrijk een eigen pad uit te stippelen. Een goede zelfregulering helpt daarbij. In de afgelopen periode is daar in het onderwijs op een andere manier aan gewerkt.  Daarom doen wij onderzoek naar zelfregulering bij afstandsonderwijs en contactonderwijs in het basisonderwijs.

Doe je mee?

Om dit in kaart te brengen zijn wij op zoek naar basisschoolleerkrachten, plusgroepbegeleiders, begeleiders van voltijds hb-groepen en begaafdheidsspecialisten die groepen leerlingen begeleiden in de po-leeftijd, die bereid zijn om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst vergt ongeveer 15 minuten en kan worden ingevuld tot en met woensdag 3 juni 2020.

Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Radboud Universiteit van Nijmegen onder begeleiding van Dr. Helena (Heleen) Pennings en het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling van SLO onder begeleiding van Nora Steenbergen-Penterman.

Alvast dank namens Floor Manders en het team van het Informatiepunt.

>> rechtstreeks naar de vragenlijst

U bent de eerste om te reageren.

Ter inspiratie!

U bent de eerste om te reageren.

Online Community HB Noord gestart!

Voor leerkrachten en docenten heb ik de community HB Noord gestart. Het doel is om ervaringen en kennis uit te wisselen en van elkaar te leren, zodat je niet steeds het wiel hoeft uit te vinden. Als je je abonneert op de nieuwsbrief, ontvang je elke week een bericht.

Je kunt de community vinden op https://praktijkatalante.nl/laatste-nieuws/.  Of lees en discussieer meteen mee op het forum: https://praktijkatalante.nl/forum.

U bent de eerste om te reageren.

Ter inspiratie:

U bent de eerste om te reageren.

Gelezen bij Omdenken:

Talent bepaalt wat je kunt bereiken; inzet of je het bereikt. (Lou Holtz)

U bent de eerste om te reageren.

Groningse scholier slaagt met tienen! http://www.nu.nl/groningen/4801062/scholier-praedinius-gymnasium-groningen-slaagt-met-zes-tienen-.html?redirect=1

U bent de eerste om te reageren.

Toptalent-docent! De beste leraar Nederlands van Vlaanderen en Nederland kwam op haar 11e als oorlogsvluchteling naar België.  http://www.nporadio1.nl/homepage/4287-belgische-tamara-stojakovic-is-beste-leraar-nederlands-2017

voorbeeld: https://soundcloud.com/de-taalstaat/tamara-stojakovic

U bent de eerste om te reageren.

Fins onderwijssysteem

Kort filmpje: door Amerikaanse bril gekeken naar her Finse onderwijssysteem. https://m.youtube.com/watch?v=-WqHGXLE0P8

U bent de eerste om te reageren.

Schooladvies: aandacht voor onderadvies

Een studente culturele antropologie stuurde mij bijgaand filmpje, dat een tijd geleden op TV is uitgezonden; "worden ook in het Noorden talenten niet over het hoofd gezien".
http://www.npo.nl/uitgesloten/19-07-2015/VPWON_1245469

U bent de eerste om te reageren.

VERSLAG BIJEENKOMST ONDERNEMEND LEREN EN TALENTONTWIKKELING bij het TT Instituut

U bent de eerste om te reageren.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties