Prikbord

Prik een item op het Prikbord van deze werkgroep

Graag jullie deelname aan ons onderzoek over zelfregulering in het po!

Voor leerlingen is het belangrijk een eigen pad uit te stippelen. Een goede zelfregulering helpt daarbij. In de afgelopen periode is daar in het onderwijs op een andere manier aan gewerkt.  Daarom doen wij onderzoek naar zelfregulering bij afstandsonderwijs en contactonderwijs in het basisonderwijs.

Doe je mee?

Om dit in kaart te brengen zijn wij op zoek naar basisschoolleerkrachten, plusgroepbegeleiders, begeleiders van voltijds hb-groepen en begaafdheidsspecialisten die groepen leerlingen begeleiden in de po-leeftijd, die bereid zijn om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst vergt ongeveer 15 minuten en kan worden ingevuld tot en met woensdag 3 juni 2020.

Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Radboud Universiteit van Nijmegen onder begeleiding van Dr. Helena (Heleen) Pennings en het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling van SLO onder begeleiding van Nora Steenbergen-Penterman.

Alvast dank namens Floor Manders en het team van het Informatiepunt.

>> rechtstreeks naar de vragenlijst

U bent de eerste om te reageren.

beste mensen,

er gaat iets mis bij de agenda. De bijeenkomst van 13 mei was al verplaatst naar 4 juni, maar ook die datum lijkt niet haalbaar. De lockdown gooit nu roet in het eten. Het is heel jammer, maar volgend jaar gaan we opnieuw ons best doen om een bijeenkomst in de regio te organiseren. Als je daar ideeën voor hebt, dan horen we ze graag. Blijf gezond en graag tot volgend schooljaar.

Hartelijke groet, Ageeth

Lees meer over: regiobijeenkomst
U bent de eerste om te reageren.

Online community HB Noord voor leerkrachten die met (hoog)begaafden werken.

Ik ben deze community gestart met als doel uitwisselen van ervaringen en ideeën en van elkaar leren. Je kunt ons vinden via: https://praktijkatalante.nl/laatste-nieuws/. Hier kun je je ook inschrijven voor het forum.

Als je je abonneert op de nieuwsbrief, krijg je elke week een lesidee, pas verschenen artikel of een bespreking van een boek of een materiaal.

U bent de eerste om te reageren.

staking

op 6 november gaan we wederom staken. De geplande bijeenkomst voor deze middag gaat dan ook niet door. We willen deze verplaatsen naar donderdag 7 november. 
Comprix College, Kampingerhof 2 in Oosterwolde van 4 tot 6 's middags.

Misschien komen we jullie tegen in Leeuwarden op 6 november, anders hopelijk tot de 7e. Opgave via de agenda items

Lees meer over: regiobijeenkomst
U bent de eerste om te reageren.

Beste collega's,

net voor de zomervakantie willen we vast de data delen voor de bijeenkomsten van het Talentnetwerk Friesland, NOP en Steenwijkerland in het komend schooljaar. We hopen jullie te ontmoeten op woensdagmiddag 6 november, 4 maart en 13 mei.

Alle keren  op het Comprix College aan de Kampingerhof 2 in Oosterwolde.
Tijd 16.00 tot 18.00.

Op 6 november bepalen we de agenda voor de 2 andere bijeenkomsten.

Fijne vakantie en hopelijk tot 6 november.

namens het team Comprix College, Ageeth Bos

Lees meer over: regiobijeenkomst
U bent de eerste om te reageren.

op de agenda voor 31 oktober een regiobijeenkomst voor het talentnetwerk Friesland, kop Overijssel en NOP in Oosterwolde op het Comprix College.

Meld je aan en kom meepraten en kennismaken met je collega's in de regio

Er zijn 2 reacties.
Evelien Hoogendoorn

Wat een verhelderend en mooi stuk!

U bent de eerste om te reageren.

Het ontwikkelen van een op groei gerichte mindset bij leerlingen gaat verder dan prijzen op inzet en begint bij jezelf! De valkuilen en do's & dont's uitgelegd door Carol Dweck, Standfort Professor Psychologie.

U bent de eerste om te reageren.

Talentontwikkeling in het onderwijs begint bij jezelf als professional! Training voor onderwijsprofessionals met lef & passie die het best uit zichzelf en hun leerlingen willen halen!

Onderwijskundige Suzanne van der Sleen en Chantal Koning van FRIZZ! Coaching & Training en expert op het gebied van talentontwikkeling zullen je op een dynamische, vernieuwende en zelfregulerende wijze aan de slag laten gaan met het optimaal ontwikkelen van (eigen) talent.

Motiverend en signalerend leren vanuit het individu. Ontwikkel een GroeiMindset bij jezelf en je leerlingen. De kracht van (non-verbale) communicatie zijn items die hierbij aan bod komen.

De training wordt op 4 locaties in Nederland gegeven, meld je snel aan!

U bent de eerste om te reageren.

HB weekend Noord Nederland
Voor hoogbegaafde leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs organiseert Praktijk Liberi een HB weekend Noord Nederland. Dit HB weekend zal in het teken staan van het thema "ESCAPE"; alle (cognitief/ creatief/ sportief) uitdagende opdrachten, die veelal gericht zijn op samenwerking, hebben een link met dit thema en zullen de kinderen uitnodigen tot het gebruiken van hun verschillende denkvaardigheden. Daarnaast is er voldoende ruimte voor (h)erkenning, discussie, spel en “gewoonweg” samenzijn.
Meer informatie?
Uitgebreide informatie over het HB weekend Noord Nederland en de aanmeldprocedure is te vinden op: www.praktijkliberi.nl

U bent de eerste om te reageren.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties