Nieuwsoverzicht

Vandaag, 22 november 2019, zijn alle mensen uitgenodigd die op de conferentie aangegeven hebben deel te willen nemen aan deze werkgroep. Dat zijn wel 24 mensen, heel fijn! Dit netwerk beoogt een kenniskring te zijn met als doel kennis te delen en krachten te bundelen om zo 'dubbel bijzondere kinderen po en vo' beter te kunnen begeleiden. Het is een zelfverantwoordelijk netwerk (dus er is niet één kartrekker:) en eventueel gemaakte kosten worden gezamenlijk gedragen (bijv. voor een gezamenlijke bijeenkomst en/ of voor externe inhuur van een expert). Velen van jullie hebben als onderdeel van het subsideplan voor komende 4 jaar de dubbel bijzondere kinderen als doelgroep, terwijl er heel weinig over te vinden is (wat werkt wel en wat niet). Lang niet iedereen is zelf specialist op dit gebied. Daarom, laten we elkaar voeden en inspireren. Je kunt documenten uploaden (bijv. jullie plan of concept); het forum is geschikt om een discussie te starten (bijv. over de doelgroep); op het prikbord kun je waardevolle publicaties of filmpjes posten en in de agenda kun je kijken of er interesse is voor een door jou georganiseerde bijeenkomst. Ik ben zo nieuwsgierig naar jullie ideeën en ervaring!!

Alle Scholen Verzamelen!

Op 12 juni organiseren de Wetenschapsknooppunten een landelijk onderzoek naar buitenspelen. Bovenbouwleerlingen uit het hele land kunnen voor een dag universitair onderzoeker zijn, en oefenen met onderzoekend leren. Doe mee met je klas!

talentnetwerkbijeenkomst 20 maart

Talentnetwerk Friesland, Steenwijkerland en NOP, regiobijeenkomst op woensdagmiddag 20 maart op de Kampingerhof bij het Comprix College in Oosterwolde.

Gebaren taal in elk klaslokaal

Gebarentaal is niet alleen handig voor doven: ook de anderhalf miljoen slechthorenden in Nederland (waaronder veel opa’s en oma’s) zouden makkelijker communiceren als er af en toe wat gebaren gebruikt worden.

Landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Het is feest! Voor de 10de maal organiseert Biologie Plus dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie voor het basisonderwijs. De NWT-conferentie is dit jaar getiteld Duik in het Diepe en vindt plaats in Egmond aan Zee.
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol
464

Zesde boek in de reeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in’

Op woensdag 25 januari 2017 heeft het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit het zesde boek in de reeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in’ uitgebracht.

verslag van de Bijeenkomst Ondernemend Leren en Talentontwikkeling op het TT Instituut

binnen dit open gedeelte delen we op verzoek een aantal documenten

TALENTONTWIKKELING Regiobijeenkomst met workshops voor het VO

Speciale bijeenkomst met workshops

Inschrijflijst Winterschool geopend - Een professionaliseringsdag voor leraren

Kom je ook op woensdag 25 januari 2017 naar de Winterschool? De Winterschool is een leuke en leerzame professionaliseringsdag op het gebied van Wetenschap & Technologie en onderzoekend leren.

Bruggen bouwen voor Talenten in het Noorden

Uitnodiging Regiobijeenkomsten Doorlopende Leerlijnen   Bekijk in uw...

Ondernemend Leren en Talentontwikkeling in het VO, 21/11 16u TT Instituut Assen

inspirerende bijeenkomst voor ondernemende VO scholen uit Fryslân, Noordoostpolder, Kop van Overijssel, Groningen en Drenthe
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties