Agendaoverzicht

Cursus onderzoekend leren bovenbouw - Najaar 2017

1 juni 2017
Datum: 25 oktober 2017 - 29 november 2017
Tijd: 15:00 tot 17:30

Wil je als leraar aan de slag met onderzoekend leren in jouw eigen klas, maar weet je nog niet goed hoe? Dan is een cursus 'Onderzoekend Leren' misschien iets voor jou. Je gaat samen met andere cursisten in 3 scholingsbijeenkomsten aan de slag! De eerste cursusbijeenkomst is op woensdag 25 oktober. 

Wat gaan we doen tijdens de bijeenkomsten?
Tijdens de bijeenkomsten krijg je inhoudelijke verdieping over het gekozen thema en leer je over de didactiek van het onderzoekend leren. We bespreken video’s uit de klassenpraktijk van eerdere WKRU-projecten en bekijken producten van leerlingen. Je krijgt informatie over de verschillende concrete hulpmiddelen en activiteiten die het WKRU ontwikkeld heeft en die je direct kunt inzetten in jouw lessen. Ook oefenen we met verschillende uitdagende onderdelen, zoals het begeleiden van de leerlingen bij het opstellen van een onderzoeksvraag en het opzetten van een onderzoek door leerlingen. Parallel aan de scholingsbijeenkomsten voer je een project van zo’n 10 lessen in je eigen klas uit. Zo kun je het geleerde direct toepassen en bespreken bij de bijeenkomsten. Bovendien kun je via een online platform ervaringen en tips met medecursisten uitwisselen.

Aanmelden
Via onze website www.wkru.nl kun je je aanmelden. 

504

Deelnemers

Lineke Fokkema

Precies wat ik zoek! Maar.... te ver weg, woon in de buurt van Leeuwarden. Hoop dat iets dergelijks ook in het Noorden aangeboden gaat worden.

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties