Talentnetwerk Zeeland & West-Brabant

Prik een item op het Prikbord van deze werkgroep

Profielfoto van Floor Raeijmaekers

Vacature bij Het TalentenLab!

Het TalentenLab in Breda is op zoek naar een jongerencoach, gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.

Ervaring met onderpresteren en groeimindset is een grote pré. Wij zoeken iemand die zelfstandig en zelfverantwoordelijk kan werken.

Je werkt op ZZP-basis en je uren zijn afhankelijk van het aantal cliënten dat zich aanmeldt. We verwachten je voor 1 à 2 dagen per week in te kunnen zetten.

Wij bieden je een inspirerende werkplek en de gezelligheid van een klein, ervaren team. Meer weten over Het Talentenlab? Kijk op www.hettalentenlab.nl of op onze accounts op Facebook en Instagram.

Interesse? Mail dan voor 24 september 2021 naar floor@hettalentenlab.nl.

U bent de eerste om te reageren.
Profielfoto van Nora Steenbergen-Penterman

Graag jullie deelname aan ons onderzoek over zelfregulering in het po!

Voor leerlingen is het belangrijk een eigen pad uit te stippelen. Een goede zelfregulering helpt daarbij. In de afgelopen periode is daar in het onderwijs op een andere manier aan gewerkt.  Daarom doen wij onderzoek naar zelfregulering bij afstandsonderwijs en contactonderwijs in het basisonderwijs.

Doe je mee?

Om dit in kaart te brengen zijn wij op zoek naar basisschoolleerkrachten, plusgroepbegeleiders, begeleiders van voltijds hb-groepen en begaafdheidsspecialisten die groepen leerlingen begeleiden in de po-leeftijd, die bereid zijn om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst vergt ongeveer 15 minuten en kan worden ingevuld tot en met woensdag 3 juni 2020.

Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Radboud Universiteit van Nijmegen onder begeleiding van Dr. Helena (Heleen) Pennings en het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling van SLO onder begeleiding van Nora Steenbergen-Penterman.

Alvast dank namens Floor Manders en het team van het Informatiepunt.

>> rechtstreeks naar de vragenlijst

U bent de eerste om te reageren.
Profielfoto van Nora Steenbergen-Penterman

Voor iedereen die mij dat gevraagd heeft. Er zijn weer nieuwe waaiers en kaartensets die horen bij de Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling. Voor iedereen die aanwezig is bij de expertmeeting op 30 januari in Geleen zal ik een setje meenemen. Alvast fijne feestdagen en dat 2019 veel gezondheid en positieve energie mogen brengen!

U bent de eerste om te reageren.
Profielfoto van Esther Dekker-Wilthagen

De Bloem van Bloom daar word je toch blij van in deze vorm? Handig hulpmiddel bij al je lessen. Bestel er ook voor al je collega's eentje, voor de prijs hoef je het niet te laten.

Er is 1 reactie.
  • Hoi Esther,

    Ik heb er meteen een paar besteld bij Driestar Educatief!

    Groeten Jan.

Profielfoto van Floor Raeijmaekers

De Dr. De Visserschool (PO) in Breda zoekt een leerkracht voor uitbreiding van hun plusklasvoorziening Breinstein. Het gaat om een vacature van 10 uur per week.
Heb je veel ervaring met het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen en wil je deze uitdaging aangaan? Mail dan je sollicitatiebrief en je CV voor 1 oktober a.s. naar drdevisser@pcpomiddenbrabant.nl o.v.v. 'sollicitatie Breinstein'.

Er is 1 reactie.
  • Hoi Margo, ik ben gevraagd om in mijn netwerk te zoeken. Er is dus verder geen officiële vacature.

Profielfoto van Nora Steenbergen-Penterman

Dank aan allen die gisteren op de regiobijeenkomst in Roosendaal waren. Ik ging vol met nieuwe ideeën weer huiswaarts. Gisteren kwam ook het verzoek om een bijeenkomst in Zeeland te organiseren. Dat gaan we doen hoor! Daarover heb ik meteen een vraag:
Wie wil in maart 2016 een drietal klaslokalen/ruimtes op zijn haar school/instantie beschikbaar stellen voor een gecombineerde regiobijeenkomst + prijsuitreiking voor talentvolle leerlingen uit bovenbouw po en onderbouw vo van de wedstrijd "Elk talent telt"?

Voor allen die mij kennen; ik ben trots op mezelf dat ik deze vraag zo ver van tevoren stel ;-). Ik hoop op reacties.
Groeten van Nora
Ps over de wedstrijd krijg je binnenkort meer informatie via de nieuwsbrief van Talentstimuleren

U bent de eerste om te reageren.
Profielfoto van Jan van Nuland

Als aanvulling op de tip van Lindie: een ander idee, maar met het zelfde doel. Ik kwam het tegen op de NOT. :"Een Talent heen- en-weerboekje". Je vindt het bij uitgeverij Abimo: http://www.abimo-uitgeverij.com/educatieve_uitgaven/index.php?ct=31&pg=detail&rid=652 . Kijk maar eens wat je er van vindt. Ik vond het een slimme vondst.

U bent de eerste om te reageren.
Profielfoto van Lindie de Bont
Lindie de Bont

Vanmorgen gehoord op een basisschool: Een goede en leuke manier om jonge kinderen kennis te laten maken met hun talenten is het organiseren van een atelier-werkvorm. In groepjes rouleren de leerlingen, en hebben zo iedere week een andere activiteit, van muziek tot drama, tot techniek, tot koken. Meer weten? Mail me gerust!

U bent de eerste om te reageren.
Profielfoto van Yvonne Janssen

Hallo Anne-Marie en Floor, wanneer jullie je hebben aangemeld, maak ik jullie tot beheerder.
Groet en succes, Yvonne

Er zijn 2 reacties.