Nieuwsoverzicht

Vandaag, 22 november 2019, zijn alle mensen uitgenodigd die op de conferentie aangegeven hebben deel te willen nemen aan deze werkgroep. Dat zijn wel 24 mensen, heel fijn! Dit netwerk beoogt een kenniskring te zijn met als doel kennis te delen en krachten te bundelen om zo 'dubbel bijzondere kinderen po en vo' beter te kunnen begeleiden. Het is een zelfverantwoordelijk netwerk (dus er is niet één kartrekker:) en eventueel gemaakte kosten worden gezamenlijk gedragen (bijv. voor een gezamenlijke bijeenkomst en/ of voor externe inhuur van een expert). Velen van jullie hebben als onderdeel van het subsideplan voor komende 4 jaar de dubbel bijzondere kinderen als doelgroep, terwijl er heel weinig over te vinden is (wat werkt wel en wat niet). Lang niet iedereen is zelf specialist op dit gebied. Daarom, laten we elkaar voeden en inspireren. Je kunt documenten uploaden (bijv. jullie plan of concept); het forum is geschikt om een discussie te starten (bijv. over de doelgroep); op het prikbord kun je waardevolle publicaties of filmpjes posten en in de agenda kun je kijken of er interesse is voor een door jou georganiseerde bijeenkomst. Ik ben zo nieuwsgierig naar jullie ideeën en ervaring!!

Alle Scholen Verzamelen!

Op 12 juni organiseren de Wetenschapsknooppunten een landelijk onderzoek naar buitenspelen. Bovenbouwleerlingen uit het hele land kunnen voor een dag universitair onderzoeker zijn, en oefenen met onderzoekend leren. Doe mee met je klas!

Landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie

Het is feest! Voor de 10de maal organiseert Biologie Plus dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie voor het basisonderwijs. De NWT-conferentie is dit jaar getiteld Duik in het Diepe en vindt plaats in Egmond aan Zee.
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol
578

inschrijving 7 oktober Middelburg online GRATIS

Talentontwikkeling
Lindie de Bont
1280

Talentontwikkeling via Omroep Zeeland onder de aandacht.

Wat doet een Rompertje in ontwikkeling van talenten. Kijk en luister naar Omroep Zeeland

Omroep Zeeland

Nieuwsitem Omroep Zeeland in de maak
Lindie de Bont
1015

Excellente school in West Brabant

Excellente school in West Brabant is een praktijkschool.

Excellente Scholen in Zeeland

Proficiat voor het Calvijn CollegeTweede jaar op rij excellente school en nu nog wel met 3 vestigingen.

Steenbergse VMBO school dringt door tot de top 5 innovatiefste IIO scholen van Nederland.

Op 26 november is de IIO-Award uitgereikt aan de school die de laatste 5 jaar zich heeft ontwikkeld tot meest innovatieve school van Nederland. 't R@velijn uit Steenbergen drong door tot de top 5 maar won niet de prijs. Toch een goed voorbeeld.

Regionale kwartiermakers

Vanaf 1 oktober worden de acht regionale talentnetwerken door twee (nieuwe) regionale kwartiermakers aangestuurd.

GEANNULEERD Laatste oproep aanmelding regiobijeenkomst

Aanmelden voor de regiobijeenkomst van dinsdag 23 september kan nog tot uiterlijk a.s. zondag 14 september!
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties