Document

Resultaten inventarisatie toptalentontwikkeling PO

Details

Map: Hoofdmap
Geplaatst op: 11 december 2014 - 11:10
Aantal keer bekeken: 46
Profielfoto van Patty van Scherpenzeel- Mollema
11 december 2014 | 1 minuut lezen
Dit document is vrij

Dit document is vrij voor gebruik voor de leden van deze werkgroep en kan momenteel worden gedownload en/of bewerkt.

Omschrijving

In opdracht van het Sirius programma / OCW heeft er door de kwartiermakers in het najaar 2014 een regionale inventarisatie plaatsgevonden. In totaal hebben in Overijssel & Oost Gelderland bijna 20% van de basisscholen (180) en 13 regionaal betrokken organisaties en zp-ers deelgenomen aan de digitale inventarisatie. 

Conclusie : het bruist in onze regio; er is veel kennis en expertise; men is bescheiden over de eigen resultaten en streeft naar verdere optimalisatie. Ook valt op dat scholen en organisaties de weg naar elkaar nog lang niet altijd vinden.

Belangrijke taken voor de kwartiermaker voor 2015 zijn : het verbinden van vraag en expertise; inspireren en verspreiden van regionale good practices; organiseren van bijeenkomsten ism de kwartiermaker vo, zowel binnen het regionale talentnetwerk als in samenwerking met de betrokken organisaties; toptalentontwikkeling op de kaart zetten bij de betrokken regionale organisaties; duurzaam borgen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met me op!

Profielfoto van Anita Wuestman
11 december 2014
Profielfoto van Anita Wuestman
11 december 2014

Dank je Patty, voor het delen van dit overzicht.
Het geeft een mooi beeld van de activiteiten en behoeften binnen de Talentregio.

Er gebeurd blijkbaar veel en ook naar tevredenheid van betrokkenen maar dit leidt niet tot berusting en een zelfvoldane houding. Heel mooi, want deze ambitieuze en lerende houding biedt volop kansen voor onderlinge versterking en het uitwerken van rijke projecten.