Inloggen?

Inloggen Help

Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling (DVO)

Geplaatst door:
Redactie SLO

Nieuwe 'Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling'!

Om tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften en interesses van alle leerlingen, ook de zeer talentvolle en begaafde leerlingen, is een kader ontwikkeld met (denk)vaardigheden. Bij dit 'kader voor ontwikkeling' (Steenbergen-Penterman & Houkema, 2013) is een overzicht van 'Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling' geformuleerd dat als hulpmiddel dient om doelen te stellen met leerlingen.

Download de poster en print in kleur uit op minimaal A2-formaat. Daarnaast zijn er overzichten per vaardigheid (op A4) beschikbaar en een spectrum waarop de ontwikkeling visueel weergegeven kan worden. Deze hulpmiddelen kunnen ingezet worden in gesprekken met leerlingen bij het stellen van ontwikkeldoelen en bij reflectie op de ontwikkeling van vaardigheden.

Details

Bron: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) - www.talentstimuleren.nl
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Deze poster sluit heel mooi aan bij wat wij op mijn school willen doen in de onderbouw. Het gaat hierbij om VMBO-basis leerlingen. Daarvoor is deze poster echter veel te 'talig'. Is er ook zoiets voor onze leerlingen of heeft u tips hoe wij deze poster voor onze leerlingen toch betekenisvol kunnen maken?

Met vriendelijke groet, 

Selma Mulder-Hiemstra