Stimulerend signaleren

Talenten worden zichtbaar als ze gestimuleerd worden.

Stimulerend signaleren is een integrale aanpak om zicht te krijgen op een leerling en zijn onderwijsbehoeften. De leerling zelf staat centraal en wordt aangesproken op zijn autonomie via rijke leerzame activiteiten die aansluiten bij zijn competenties. In een cyclisch proces van voortdurende verkenning kunnen zodoende talenten zichtbaar worden.

Meer informatie Minder informatie
VolgendOntvolgen

Redactie

Online workshop

Waarom stimulerend signaleren belangrijk is, ontdek je in de online workshop 'Verrijkend onderwijs voor talentvolle en begaafde leerlingen'. De workshop is gebaseerd op de uitgangspunten van 'Stimulerend signaleren': talenten worden zichtbaar als ze gestimuleerd worden. Om talenten en begaafdheidskenmerken te signaleren, is verrijkend onderwijs voor talentvolle en begaafde leerlingen dus een randvoorwaarde. Ontdek hoe je dit vanuit een stimulerende leeromgeving met jouw leerlingen kunt bereiken.

Deze online workshop kun je gratis volgen waar en wanneer het je uitkomt! Het kan ook ingezet worden bij trainingen, bij voorkeur in combinatie met fysieke bijeenkomsten. De workshop bestaat uit 3 modules die inhoudelijk samenhangen, maar afzonderlijk van elkaar te volgen zijn, afhankelijk van je voorkennis of interesse.