Hulpmiddel

Portfolio Talentontwikkeling

Profielfoto van Jan van Nuland
20 april 2015 | 1 minuut lezen

Eindelijk heb ik de tijd gevonden om mijn ideeën voor een portfolio vorm te geven. Ik koos, met dank aan Jeroen van der Cruijsen, uiteindelijk voor de applicatie “padlet”. Bekijk het door de link te volgen. Feedback is welkom!

1 document en 1 links toegevoegd
Profielfoto van Jan van Nuland
9 jaar geleden
Profielfoto van Jan van Nuland
9 jaar geleden

Hoi Ilse,

Ik herhaal hier nog even wat ik je al via de mail liet weten. Mogelijk dat anderen ook geïnteresseerd zijn in het antwoord:
De kinderen kunnen de “groeistappen” overnemen uit hun LOOD-lijst of Groeiboekje. Met groeistappen bedoelen we dan het aantal vakjes dat zij in de schaal van F naar A (of 1-100%) zijn gegroeid. De LOOD-lijst is bedoeld als startoverzicht van te behalen deelvaardigheden. Zijn de kinderen ermee vertrouwd en is de leerkracht content met het zo werken dan wordt er overgeschakeld naar het Groeiboekje omdat je dat ook jaren na elkaar kunt blijven gebruiken. Je had, denk ik, al begrepen dat die grafiekjes ontstaan door de groeistappen over te nemen in het Excel-bestandje dat je onder in het portfolio vindt. Maar je kunt dat ook handmatig door de kinderen laten doen door ze een leeg “web” met schaalverdeling te geven. Ik hoop dat ik je het een beetje duidelijk heb kunnen maken, anders hoor ik het graag.