Hulpmiddel

Wat is jouw denkprofiel?

Redactie TalentStimuleren
9 april 2013 | 1 minuut lezen

Mensen denken op verschillende manieren. Je kunt hierbij volgens professor Sternberg een voorkeur hebben voor analytisch, praktisch, of creatief denken. Het is belangrijk om te weten wat het meest bij jou past, zodat je hier in verschillende situaties je voordeel mee kunt doen.

Om succesvol te zijn, heb je analytisch, creatief én praktisch denken allemaal nodig. Deze denkvaardigheden vullen elkaar aan. Je kunt een beter resultaat bereiken wanneer je de verschillende denkvaardigheden combineert en weet wat het meeste nodig is in een bepaalde situatie. Wanneer je samenwerkt met anderen, kun je elkaar ook aanvullen voor een beter resultaat.

Wanneer je weet wat je denkvoorkeur is, heb je de keuze wat je hiermee doet. Het kan goed zijn om meer te oefenen met je sterke kant. Het kan ook goed zijn om de andere vaardigheden te trainen. Het is volgens Sternberg goed om te weten wat je eigen sterke kanten zijn en wanneer je die het beste kunt inzetten én te leren om de minder sterke kanten te ontwikkelen.

Zo leer je steeds beter hoe jij succesvol kunt zijn!

Download de placemat met uitleg en mindmap. Ontdek wat jouw eigen denkprofiel is, zodat je dit verder kunt ontwikkelen. Ga in gesprek met jouw leerlingen om hun denkprofiel te ontdekken en ontwikkelen.

2 documenten toegevoegd