Binnen thema: Begaafdheid

Begaafdheid

(Hoog)begaafdheid

Ongeveer 10% van alle leerlingen laat kenmerken zien die duiden op (hoog)begaafdheid. Naast een sterk ontwikkelingspotentieel beschikken begaafde leerlingen over creërend denkvermogen en een sterke gedrevenheid. Het is niet vanzelfsprekend dat dit zich ook uit in hoge prestaties op één of meerdere gebieden. Hiervoor is een stimulerende leeromgeving nodig, met onderwijsgevenden die rijk onderwijs vormgeven dat (ook) aansluit bij de specifieke onderwijsbehoeften van deze leerlingen.

Talentenbegeleider Gevorderden

 

 

 

Opleiding Talentbegeleider Gevorderden (Master)

Duur

1,5 jaar

Doelgroep

Leerkrachten, directieleden, RT-ers en IB-ers

Vooropleiding

Vereiste om te kunnen deelnemen is een afgeronde opleiding Talentbegeleider of soortgelijke opleiding en/of 5 jaar aantoonbare praktijkervaring.

We gaan streng selecteren om te zorgen dat we geen tijd hoeven te steken in modellen, basis klassenmanagement of andere basiszaken. Om het kennisniveau voor sommigen te borgen en voor andere nog wat op te vijzelen alvorens ze aan deze opleiding beginnen, krijgt men de twee Novilo boeken, de complete DVD box en toegang tot onze Kennisportalen.

Diploma

Novilo Certificaat: Talentbegeleider Gevorderden

Titel

Talentbegeleider Gevorderden

Omschrijving opleiding

Begeleidingsframeworks, Probleemanalyse, Motivatie, Menselijke basisbehoeften, Omgaan met extremen, Therapiewerkvormen en coachingstechnieken. Maar ook onderwerpen als suïcide en automutilatie zullen aan bod komen. Een verdieping op de bestaande studies.

Website

www.novilo.nl/opleiding

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties