Binnen thema: Begaafdheid

Begaafdheid

(Hoog)begaafdheid

Ongeveer 10% van alle leerlingen laat kenmerken zien die duiden op (hoog)begaafdheid. Naast een sterk ontwikkelingspotentieel beschikken begaafde leerlingen over creërend denkvermogen en een sterke gedrevenheid. Het is niet vanzelfsprekend dat dit zich ook uit in hoge prestaties op één of meerdere gebieden. Hiervoor is een stimulerende leeromgeving nodig, met onderwijsgevenden die rijk onderwijs vormgeven dat (ook) aansluit bij de specifieke onderwijsbehoeften van deze leerlingen.

Talentbegeleider Zelfstandigen

 

 

 

Opleiding Talentbegeleider Zelfstandigen

Duur opleiding

2 jaar

Doelgroep

 

Als deelnemer heb je een HBO denkniveau en een duidelijke affiniteit met hoogbegaafden en onderwijs. In de praktijk zien we veel interesse bij leerkrachten die extra verdieping zoeken, ouders van hoogbegaafde kinderen en hulpverleners (psychologen, orthopedagogen, coaches) die specifiek met hoogbegaafden en getalenteerde leerlingen op zelfstandige basis aan de slag willen.

Diploma

Novilo Certificaat, Zelfstandig Talentbegeleider

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit 16 praktijkdagen en 5 verplichte kennis-modules in collegevorm plus 3 vrijblijvend. Inhoud oa.: de 7 uit-dagingen van hoogbegaafdheid,(overtuigingen, geheugen, motivatie, frustratietolerantie, samenwerken, zelfstandig werken en hiaten), beleid, leren leren, leren ondernemen en coachingsvaardigheden.

Website

www.novilo.nl/opleiding

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties