Milou van Rooij - de Vries

Lid sinds: 21-07-2014

Lezing Pientere Peuters en Knappe Kleuters
Fanny Cattenstart van Grip op Talent
Georganiseerd door Pharos Amsterdam-Kennemerland en HINT Noord-&Zuid-Holland
4 februari 19:30 uur in de BAS in Badhoevedorp
Voor ouders van jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en iedereen die geïnteresseerd is in pientere peuters en knappe kleuters

U bent de eerste om te reageren.

Poster activiteit Expressie schilderen voor HB kinderen bij Palet18 in Amsterdam. Tegelijkertijd zijn de ouders welkom bij Starbucks om de hoek.

U bent de eerste om te reageren.

Poster informatie avond Hoogbegaafd en leerproblemen, dyslexie of een andere leerstijl? door Wim Bouman van Bouman Coaching, schrijver van het boek Krachtig anders leren en grondlegger van de Kernvisiemethode

U bent de eerste om te reageren.

Poster Workshop activiteit Leren Leren door Lilian van der Poel van XL-Leren

U bent de eerste om te reageren.

Activiteiten Pharos regio Amsterdam-Kennemerland najaar 2014

Pharos is een vereniging door en voor ouders van hoogbegaafde kinderen. We organiseren activiteiten voor zowel ouders als kinderen. Tijdens de activiteiten doen hoogbegaafde kinderen samen leuke dingen en kunnen ouders met elkaar in contact komen om ervaringen uit te wisselen met zowel herkenning als erkenning als gevolg. Dit helpt zowel de kinderen als de ouders. Sommige activiteiten zijn gewoon leuk om te doen, andere zijn leerzaam. Pharos heeft verschillende regio’s. De regio Amsterdam-Kennemerland heeft de komende tijd een aantal activiteiten:

Dinsdag 23 september 2014 om 20:00 uur in het Haarlemcollege in Haarlem: Workshop presentatie Leren Leren door Lilian van der Poel van XL-Leren. Leren leren, hoe zit dat eigenlijk? Iedereen begint al in de wieg met leren. Elke dag leer je iets nieuws. Toch raken veel hoogbegaafde kinderen deze drive om te leren in de loop van de tijd kwijt. Er komt meestal onderpresteren en verlies van zelfvertrouwen voor in de plaats. Tijdens de workshop krijg je inzicht in wat leren leren is, welke vaardigheden je nodig hebt en waar je die vandaan haalt.

Zondag 5 oktober 2014 om 14:00 uur in Palet18 in Amsterdam: Expressie schilderen. Palet18 is een atelier waar je kunt expressieschilderen volgens de principes van Arno Stern: het gaat hier niet om je creatie, maar om het creëren zelf. Je werk wordt niet beoordeeld in termen van mooi of lelijk en goed of fout. Tijdens het schilderen loop je constant van je papier naar het palet om te kiezen uit de 18 kleuren gouache verf en schep je geheel je eigen wereld. Tegelijkertijd kunnen de ouders elkaar ontmoeten bij Starbucks om de hoek. Samen kennismaken of bijkletsen tijdens een kopje koffie of thee al dan niet met een gebakje. De afgelopen keer was een groot succes en ging de tijd snel voorbij. Er zijn nog een paar plekjes.

Dinsdag 11 november 2014 om 19:30 uur in het Haarlemcollege in Haarlem: Informatie avond Hoogbegaafd en leerproblemen, dyslexie of een andere leerstijl? door Wim Bouman van Bouman coaching, schrijver van het boek Krachtig anders leren en grondlegger van de Kernvisie methode. Veel kinderen met leerproblemen, waaronder hoogbegaafde (HB) kinderen passen niet zo goed in het huidige onderwijssysteem. De lesstof op school wordt aangeboden voor kinderen met een voorkeur om met hun linkerhersenhelft te denken: auditief (via het gehoor) en digitaal (rechttoe rechtaan vanuit schrift), zij leren stapje voor stapje, analyserend, bottom-up. HB kinderen met leerproblemen hebben een een voorkeur om met hun rechterhersenhelft te denken: visueel (in beelden) en kinesthetisch (gevoelsmatig), zij leren vanuit het overzicht, top-down. Hierdoor sluit de aangeboden lesstof niet goed aan en lopen deze kinderen vaak vast. Automatiseren gaat niet goed en school is een worsteling, ondanks een hoog IQ. Tijdens de informatieavond wordt levendig en interactief uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode je kind kan helpen.

Verder organiseert Pharos Amsterdam-Kennermerland ongeveer 5 keer per jaar een kamp in Fort Penningsveer. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben van vrijdag op zaterdag kamp, leerlingen uit het basisonderwijs van zaterdag op zondag. Elke keer blijkt dit een groot succes. De kinderen leggen snel contact met elkaar en doen samen leuke dingen. In het najaar zijn de data: 19, 20 en 21 september en 28, 29 en 30 november.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website en bijgevoegde posters.

Als lid van Pharos, Choochem of HINT krijg je vaak korting, maar je bent ook welkom als je (nog) geen lid bent. Je kunt dan eerst ervaren of het iets voor je is.

Wie weet tot ziens tijdens een activiteit van Pharos.

Met hartelijke groet
Milou van Rooij – de Vries
Activiteiten coördinator Pharos regio Amsterdam-Kennemerland
milou@wereldvanrooij.nl

U bent de eerste om te reageren.
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties