Sabine Kloos

Lid sinds: 07-01-2019

Aanvullende relevante specialisatie(s)

Sabine Kloos (1969) heeft jarenlange ervaring als bestuurder, ondernemer en consultant. Ze zette meerdere succesvolle ondernemingen op en was als CEO of COO verantwoordelijk voor verschillende groeibedrijven in uiteenlopende markten. Met haar expertise en sterke analytische vermogen is Kloos regelmatig gevraagd als consultant voor verschillende soorten organisaties met diverse managementvraagstukken.

De eerste stappen als ondernemer zette Sabine Kloos in 1995, toen ze een tekort aan kwalitatieve, pedagogisch onderbouwde particuliere kinderopvang constateerde. Haar kinderopvang Altijd Lente bleek later een voorbeeld voor verschillende andere kinderopvangorganisaties, die het door Kloos geïmplementeerde pedagogische beleid graag ook binnen hun eigen organisaties inpasten. Haar gedegen advies leverde haar in 2005 een leidinggevende rol op binnen de landelijke kinderopvangorganisatie Catalpa (Estro), waar zij geleidelijk werd gevraagd om steeds meer onderdelen van de organisatie te managen, met uiteindelijk de positie van CEO als gevolg.

Tijdens haar werk voor Catalpa/Estro zette Sabine Kloos haar ondernemende en strategische kennis ook buiten die organisatie in. Ze begon het concept WoestZuid, een geïntegreerde buitenschoolse opvangfaciliteit dat uitgroeide naar acht locaties. Voor de gemeente Amsterdam werkte ze mee aan de Taskforce Integrale Kinderopvang van toenmalig wethouder Lodewijk Asscher en ze overzag als bestuurslid bij de Brancheorganisatie Kinderopvang de juiste uitvoering van een toen onlangs plaatsgevonden fusie.

Na haar werk voor Catalpa/Estro werkt Sabine Kloos enkele jaren als freelance consultant voor onder andere verschillende kinderopvangorganisaties, private equity firms en advocatenkantoren. In 2015 wordt ze gevraagd door een van de aandeelhouders van de sportschoolformules Fit For Free en Sportcity om haar advies uit te brengen voor een fundament voor verdere groei. Kloos wordt vervolgens ook gevraagd om haar advies ten uitvoer te brengen als CEO van die bedrijven, wat ze tot 2019 succesvol doet. Het leverde de bedrijven een stabiele basis op om op voort te bouwen.

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties