Annemieke van Manen

Functie: (onbekend)
Lid sinds: 21-08-2018
Organisatie: bureau Krang, WALHALLAb

Algemene opleiding(en)

  • Algemene Letteren, Nederlands (WO)

Scholing op gebied van (hoog)begaafdheid

  • Talentbegeleider (Novilo)
  • Erkend KernTalentenanalist

Aanvullende relevante specialisatie(s)

Na 18 jaar werken bij de Universiteit van Amsterdam, waar ik me de laatste jaren bezighield met Prestuderen en aansluiting vo-ho, ben ik bezig met de opleiding Talentbegeleider All In. Deze opleiding duurt twee jaar (vanaf najaar 2018). Daarnaast behaalde ik het diploma KernTalentenanalist bij CoreTalents.

Sinds september 2018 werk ik een dag in de week bij WALHALLAb in Zutphen en Arnhem(walhallab.nl). Daarnaast raakt mijn werkweek steeds voller met dingen die raken aan hoogbegaafdheid. Ik hoop in de loop van de opleiding met al die dingen mijn brood te verdienen. Ik richt me met name op jongeren, om hen te helpen hun talenten te vinden.

Ondertussen ben ik, samen met vier medestudenten van Novilo, bezig met het schrijven van een boek en opzetten van een website. Het boek duikt in de succesfactoren voor samenwerking tussen ouders, kind en school. De website is gericht op jongeren en gaat uit van Dabrowski's Positieve Desintegratie. Ze maken kennis met de ervaringen van ontwikkelingsgelijken die een crisis doorliepen en daarmee in een volgende laag van desintegratie terecht zijn gekomen.

Schrijven deed ik al langer voor het blad Talent. Af en toe schrijf ik artikelen en daarnaast heb ik een vaste column in het blad. Ik heb een blog over mijn overstap naar mijn nieuwe werkveld (konijnenpaadjes.wordpress.com/).

Verbonden aan een instantie

Functie

(onbekend)
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties