Binnen onderwijs: Vmbo

Vmbo

Talentontwikkeling vraagt om een gevarieerd onderwijsaanbod waarbinnen leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast is goede begeleiding van leerlingen essentieel. Door ruimte te bieden aan stimulering, herkenning en ontwikkeling van talenten kunnen leerlingen optimaal tot hun recht komen. De informatie op deze website zal de komende maanden sterk worden uitgebreid en helpt u daarbij.
 

Internationalisering

Door het aanbieden van een talentstroom internationalisering ontwikkelen leerlingen hun talenten op het gebied van globalisering en wereldburgerschap.

Internationalisering bereidt leerlingen voor op een internationale samenleving, bevordert de professionalisering van docenten en verrijkt het curriculum op scholen. Het Europees Platform helpt scholen en docenten hun leerlingen op een bijzondere manier kennis te laten maken met Europa en de rest van de wereld, door bijvoorbeeld schoolpartnerschappen, tweetalig onderwijs, grensverleggend onderwijs (elos) en uitwisselingen te ondersteunen. Dit soort activiteiten en ervaringen inspireren en motiveren niet alleen leerlingen, maar ook leraren. Bovendien kunnen scholen die hun onderwijs internationaliseren zich positief onderscheiden.

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties